5 december 2019

Nio år av julpynt

För en tid sen hade Maria gjort ett inlägg där hon blickade tillbaka elva år i bloggarkivet, till ungefär samma tid på året. Det här tyckte jag lät som en riktigt bra idé, eftersom jag också bloggat väldigt länge, och dessutom på samma portal = allt finns samlat på ett stället. Men sen insåg jag att mitt dåliga bloggande de senaste åren, och brist på tid för tillfället, ledde till att jag inte hade tillräckligt med bra material för ett liknande inlägg. Tills polletten trillade ner en dag och det gick upp för mig vad jag bloggat om i princip varje år sen bloggen startades 2009: Hur jag julpyntat mitt hem! Sagt och gjort, jag fixade ihop en sammanfattning efter att ha fotograferat vårt julhem anno 2019. Tyvärr hade jag inte gjort några julinlägg de första två bloggåren, men åtminstone nio jular har jag dokumenterat.

Here it goes, mitt hem i julskrud, från 2011 till 2019 (i omvänd ordning):


2018 - första julen i eget hus, i Kimo. Så kul att se tillbaks på dessa bilder, det har verkligen ändrat otroligt mycket här i huset på bara ett år!

2017 - andra julen i Sebastians lägenhet. Saknar faktiskt den där sänggaveln otroligt mycket! Efter att vi städade bort julpyntet det där året lyfte vi in Eleonores spjälsäng i rummet, minns det så väl <3 Julen tvåtusensjutton var nog en väntans och längtans jul.. Och en stor irritation över allt jag inte kunde äta på julbordet, haha!

2016 - första julen i Sebastians lägenhet, i Oravais. Visst var det lättstädat att bo på 46 kvadrat, men saknar det faktiskt inte alls den här tiden på året! Nån kanske minns att vi faktiskt tryckte in en julgran där mellan soffan och matbordet också, haha. Bildbevis: här.

2015 - tredje och sista julen vid Midgård. Åh som jag saknar den där lägenheten! 

2014 - andra julen i Midgård (här finns också ett första försök till julbilder samma år). Det här var också året då jag skrev NITTIOTRE(!) blogginlägg i december. Haha, det är ju nästan mer än jag skrivit under hela det här året.

2013 - första julen vid gamla bankhuset "Midgård" i Oravais. Skrattade otroligt mycket åt mina "fina" julpynt det där året, och meningen "ganska skralt med julpynt, that's the way I like it". Säger bara: Ojoj stackars Mimmi 22 år om du ändå vetat hur mycket julpynt du drar fram sex år senare! 

2012 - sista julen i studielägenheten. Kul att se att många av dessa julpynt fortsättningsvis hänger kvar! Det här året åkte vi med min familj till Curacao i Karibien över jul och nyår, så enligt min mening hade jag inte julpyntat så mycket...

2011 - andra julen i Jeppis, men tydligen första året jag bloggat om julpynt (första två åren visste jag tydligen inte hur man överförde bilder till bloggen, LOL!). Fun fact: Gardinerna och kuddarna ni ser på bilden, also known as "homotomtan", bor numera på Kimodagis. 

Har bara en sak att säga efter den rundturen - vilken tur att jag äntligen hittat min stil!

1 kommentar:

  1. Wow! Vilket mysigt inlägg å kul me en litin trip down memorylane ti gamla lägenheter (å gamla liv). Å vatå "skralt" me julpynt 2013? He e entå typ 10 gang meir än va ja har utspritt i ett heilt hus. :')

    SvaraRadera