26 oktober 2019

Viisi asiaa minusta

1. Tycker det är fruktansvärt äckligt att inte borsta tänderna. Har säkert nämnt det förut, men jag är som besatt när jag borstar tänderna. Står och gnuggar och filar i säkert fem minuter, tills munnen är så full med tandkrämsskum att jag nästan börjar spy när jag spottar. För att spotta emellan, det är inget alternativ! Kan verkligen inte förstå mig på mänskor som går med oborstade tänder till jobbet, eller ännu värre - går och lägger sig utan att borsta tänderna först. YUK!

2. Förr var jag, precis som min mor, en shoeaholic. Älskade skor, köpte nya skor så fort jag gick in i en skoaffär.. Har säkert ägt 200 par skor i mitt liv, oskojat!? Numera har jag visserligen nog 15-20 par skor, men använder de där samma två-tre paren, beroende på säsong. Antar att min mattade skohunger beror på att jag sällan använder annat än "hemmaskor" eller "jobbskor" numera.. Stor vits liksom att ha tre olika högskaftade stövlar, två olika sneakers och fem espadrillos i olika färger, när allt jag behöver är gummistövlar och promenadskor, haha!

3. Jag är inte mörkrädd, men rädd för vad som finns i mörkret. Jag har växt upp med tät skog tre meter från mitt sovrumsfönster, men aldrig varit rädd för att vistas i skogen, eller ute i mörkret för den delen. Men varje gång jag skulle dra ner rullgardinen om kvällarna blundade jag, för att jag var livrädd för att någon skulle stå och stirra på mig där i mörkret! I dagens läge känner jag mig trygg när jag går hem i mörkret efter torsdagsjumppan, men det kryper i skinnet varje gång jag hör att det knakar till på terrassen utanför vardagsrumsfönstret. Min värsta mardröm vore nog om nån på riktigt skulle stå på vår terrass i mörkret.

4. På tal om mörker, så kan jag inte sova om det är ljust. Jag är den som lider när det blir vår och sommar, och ljuset och solen letar sig in till och med bakom de mörkaste mörkläggningsgardinerna. Vet att om jag vore skiftesjobbare så fanns det inte en chans i universum att jag kunde sova på dagen! Nu sover ju Eleonore i vårt sovrum, och har en period då hon är otrygg om det är för mörkt = vi sover med en nattlampa på i rummet. Vore intressant med en sån där klocka som registrerar hur mycket jag sovit, för det är nog hemskt många gånger per natt jag vaknar, och den där lampan "bländar" mig.

5. När jag var liten hade jag massor av fotvårtor och liktorn. Det gick till och med så långt att jag hamnade att operera bort en envis fotvårta, som inte försvann hur mycket vi än sprang och frös den till hälsovårdscentralen! Detta har lett till att jag i dagsläget undviker allt som heter fotfilar, eftersom jag förknippar dem med en faslig smärta (var tvungen att blötlägga fötterna varje kväll och försöka fila bort vårtorna/förhårdnaderna). Hoppas det finns bättre metoder i dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar