29 september 2019

Saker jag skulle göra just nu om jag inte hade barn

Man kan ju leka hur mycket som helst med tanken om hur livet skulle se ut ifall man inte gjort vissa val. Och ganska vanligt är det säkert att folk som har barn leker med tanken om var nånstans de skulle befinna sig, både fysiskt och psykiskt, ifall de inte skulle ha de där barnen. Själv har jag väl egentligen inte skänkt det så mycket tankar eller lagt tid på det, förrän idag när jag upprepade gånger under dagen tänkte "åh, om ja int sku ha Elle sku ja fara på hede!". Och nu ska ni absolut inte missförstå mig här: Det finns inte en endaste gång på 1,5 år som jag ångrat att jag har skaffat barn! Hon är det absolut bästa som nånsin hänt mig, och hennes välmående kommer alltid i första hand. Fast givetvis har jag, inte bara en eller två gånger, under dessa år känt att mitt eget liv och mina egna intressen har nog fått komma i andra hand. Men så ska det väl vara!

Nu tänkte jag ta och lista några saker som jag skulle göra ifall jag inte hade barn, sånt jag är "sugen på" just nu. Ni som inte har barn kan alltså se det här som en liten guide till vad man kan passa på att göra så länge man är barnlös! Vet att det är den största klyschan och mycket irriterande för gravida kvinnor att få höra "åh, passa på att... för sen är det försent". Tyvärr är det bara helt sant.

1. Jag skulle sova klockan runt tills jag blir av med min sömnskuld. Om det nu ens är möjligt.. Och samtidigt önskar jag att nån uppfann en mojäng som gjorde att jag sov ostört en hel natt! 

2. Jag skulle gå på en ny vandringsled varje helg. Följer flera personer på Instagram som under augusti-september satt upp bilder på massa fina vandringsleder de gått på med sina vänner. Och det spritter så i mina ben! En stor dröm är att gå på ruskavandring i Lappland, men det lär jag nog få fantisera vidare om tio år till.. Alla vandrings"leder" jag går på just nu ska vara vagnvänliga och ha nära till service, haha!

3. Jag skulle börja träna regelbundet på gym igen. Och nu vet jag att nån kommer att tänka eller kommentera att det kan jag väl göra fast jag har barn. Och ja, säkert KAN jag, men jag VILL INTE. Om jag varit borta åtta timmar om dagen fyra dagar i veckan från mitt barn, så tänker jag verkligen inte åka iväg två timmar på gym tre dagar i veckan. Det får helt enkelt räcka med jumppa en kväll i veckan och sen ser vi om några år ifall jag har mera tid att prioritera på mig själv.

4. Jag skulle åka till södern. Här är vi inne på samma fenomen som med vandringslederna, känns som om ungefär hälften av personerna i mitt Instaflöde är på semester för tillfället. Och ja, det här kan jag ju givetvis också göra även om jag har barn, men det är heller inget jag prioriterar just nu. Alla extra pengar går åt till renoveringen, och sen vet jag nu inte om det vore sådär jättestort nöje att släpa med min otroligt envisa 1,5-åring till ett annat land. Sååatt, södernresor lär vi nog få vänta med en stund..

5. Jag skulle ligga en hel dag på soffan och titta tv-serier eller film helt ostört. Äta något gott och bara PÖJS. Tro mig när jag säger, att det inte är något alternativ just nu! Det här låter säkert ganska töntigt för nån som inte är i samma livssituation, men alltså att bara få vara en hel dag, det har inte hänt mig sen 28.2.2018! Och jag saknar det faktiskt mellan varven! Det närmaste jag kommit en hel dag på soffan är väl när vi haft sjukstuga, men då har jag ändå behövt fixa med mat och blöjbyten och så vidare.. Så lite barnfritt soffhäng önskas i julklapp, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar