8 april 2019

Tråkmåndag och födelsedagshelg

Helgens härliga solskensväder har blåst iväg, och i skrivande stund singlar stora snöflingor ner utanför fönstret. Drar en djup suck och hoppas att det är den enda och sista takatalvi vi får förrän det blir vår och sommar på riktigt! Eleonore snarkar som vanligt ute på trappan medan jag passar på att rista ner några rader hit i brist på annat att göra. En riktig tråkmåndag är vad detta är! I helgen har vi haft så mycket på gång att jag knappt hunnit blinka, så egentligen kanske det är bra med en lite lugnare dag emellan. För att ladda batterierna..

På fredag var det min födelsedag, och jag firade på dagen tillsammans med Madde och Maria samt deras avkommor. Vi hade beställt sushi och avnjöt det medan några av barnen sov, och sen blev det min hemgjorda Oreoglass till efterrätt. Pratade bort timmarna, och plötsligt var klockan redan halv fem och tjejerna och Birk åkte hem, och Sebastian kom från jobbet. Tyckte det var lite märkligt när han hade varit via butiken trots att jag hade veckohandlat dagen innan, och dessutom började han putsa glaset på kaminen för att "det var så smutsigt". Han for ut och hämta mera ved och jag ryckte bara på axlarna åt hans konstiga beteende, men sen när jag såg att min mamma och pappas bil rullade in på gården började jag ana ugglor i mossen. Så blev det då att han hade fixat skötare så att vi skulle få en kväll på tumis. Välbehövligt, minsann!

 
Godaste sushin från Chao i Oravais!
 Sebastian och jag for på middag till Frans & Nicole i Vasa. Till förrätt delade vi en fransk osttallrik. Riktigt gott!
För min del blev varmrätten nötbringa med potatis, grönsaker och sås. Sebastian åt chorizofylld kyckling med mac 'n' cheese.
Min efterrätt var en supersmarrig varm chokladkaka med glass och hallonsås, han åt hjortroncreme brulée. Åså na vin på he!

På lördag hade vi siktet inställt på att städa upp gårdsplanen efter byggarnas framfart, och vilken tur då att vi fick värsta strålande vackra vårvädret! Gick ut vid tiotiden och kom in igen halv sex, då hade vi bara varit inne och fixat lite ätbart emellan. Så skönt! Dock fick vi nog inte gjort så mycket som jag hade hoppats, då det istället blev en spontan terrass"fest" med några av Sebastians kompisar. Men det var ju givetvis mycket trevligare än att städa och plocka.. hehe. På kvällen stannade ännu Robert och Malin kvar här så vi hade sällskap i sofforna. En utedag som kändes i kroppen!

 Skön lördagsmorgon med lilla familjen <3
En blomma och en bukett jag fick i present.
Fick en sån fin porslinsblomma av Madde och Maria också. Hoppas den överlever! Har inte haft så tur med dessa tidigare nämligen...
 
Ut åpåå!
Min gräslök hade tack och lov överlevt vintern i sin kruka. Nu borde jag bara fixa odlingslådor så den får en lite bättre plats framöver.
 He e våårin no!
 Damen fick testa "köra" faffas båt.
 Gick på en liten promenad för att testa formen efter förkylningen. Lite krasslig är jag nog ännu, så det blev ingen lång runda.. 
 Så härligt när det börjat blomma i gräsmattan!
Grävde fram lite terrassmöbler och konstaterade att vi borde köpa egna, då dessa är svärisarnas som de troligen ska ha till villan i sommar. Gott också med årets första korv ur grillen!

Igår, söndag, var det nog också tänkt att vi skulle dona på där ute, men eftersom vädret var lite sämre så kom vi oss aldrig ut. Var bara på en kort promenad för att få Elle att somna, och stannade sen inne. Men en stund hann vi hålla på i bruna sovrummet, det vill säga blivande grovköket, innan ungen vaknade. Sebastian fortsatte nog en stund på eftermiddagen också, men vi två andra fördrev nog bara tiden med att leka. På kvällen när han for på jaktmöte traskade vi iväg med vagnen till dagis för att testa på gungan, rutschbanan och att gräva lite i sanden. Blåste otroligt kallt, så det blev nog ingen lång vistelse förrän vi gav upp och gick hem tillbaks för att fixa kvällsgröt. Och så hade den helgen svischat förbi!

 Vissa jobbar, andra kollar.
Jag har också passat på att så lite örter (dill, persilja, basilika) samt spenat och sallad. Och påskgräs! 
En som sover så sött. Vi har bytt till sittdelen nu, och jag tycker den är så FUUUL!
 Nu ska jag skopa upp lite fruktsallad åt mig, byta kuddfodral här i soffan och sen trycka igång ett Game of Thrones-avsnitt. Bara 11 delar kvar, och en vecka tills nya säsongen börjar. Kanske jag hinner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar