19 februari 2020

Blogglista: Har, vem, vilken, vad

Hittade hos Christina och tänkte att det här är passande tidsfördriv när man är hemma och sjuk!

HAR DU?

Folköl i kylen: Ja, Sebastian brukar nog alltid ha hem ett 6-pack med öl som han dricker när han bygger på helgerna. Själv är jag inte särskilt brydd, men kan köpa hem en cider eller lonkero nu som då. Nu har jag dock inte druckit något alkoholhaltigt sen 1.1.2020. Heja mig!

Något husdjur: Nej, bara dammråttor och möss i köksväggen. Dock har vi nog funderat på att skaffa en ny jakthund snart, då Sebastians förra hund gick bort i november 2016.

Någon favoriträtt: Pasta, pasta, alltid pasta. Synd bara att min mage inte är nåt stort fan av överdriven konsumtion, annars hade jag nog ätit pasta med nån gräddig sås varje dag...

Puder på dig: Näpp, mycket sällan jag sminkar mig! Och gör jag det blir det nog bara lite foundation för att täcka röda prickar, och mascara på fransarna. Äger dock ett solpuder jag använder vid festtillfällen.

Några framtidsplaner: Ja, renovera klart huset, kanske skaffa fler barn, resa.

Någon sjukdom: Säkerligen IBS eller glutenintolerans om jag skulle testa. Just nu har jag också gallstenar! Annars bara pollenallergi.

Gymkort: Nope, har inte haft på flera år. Saknar nog gymmet ibland, men har verkligen inte tid för det i mitt liv just nu.

Några MVG:n: Ja, jag var duktig i skolan. Hade alltid höga vitsord i finska, modersmål, engelska för att nu nämna några.

Något beroende: Läppomada, since 2002.

Nagellack: Använder kanske en gång på fem år. Visst är det snyggt och man känner sig fräsch, men jag biter ändå på naglarna så blir inte så långvarigt.. Äger kanske två nagellack och ett topcoat.

Någon vän som bor i ett annat land: Inte egentligen, nej. Förr bodde min kompis Therese utomlands, men numera bor hon hemmavid, tack och lov!

VEM?

Avskyr du: Egentligen ingen. Finns dock flera jag inte tycker så mycket om!

Längtar du mest efter: Min dotter, varje gång hon är borta.

Stör du dig på: En person jag upplever som mycket falsk. Blir irriterad bara av att se mänskan!

Gosar du med: Elle. Sebastian är nog på andra plats sen hon kom till världen!

Lagar mat: Oftast jag, för att jag inte orkar stå och instruera hur man gör maträtten sambon ska fixa ihop..

Diskar: Tack och lov har vi diskmaskin! Men det är nog i 90% av fallen jag som plockar både i och ur, samt diskar all handdisk.

VILKEN?

Tidning läser du: Unelmien Talo & Koti, bästa inredningstidningen som finns!

Buss åker du oftast: Åker nog egentligen aldrig buss.

Dag fyller du år: Femte april. I år blir jag 29!

Årstid föredrar du: Tycker att alla årstider har sin charm, och kan omöjligt välja nån favorit. Men dessa "årstider" vi haft senaste åren tycker jag kunde dra nåt gammalt över sig.. Vad hände med -20 grader och en halvmeter snö? Eller +25 och soliga dagar? Dessutom HATAR jag att det blåser så mycket i vårt land numera.

VAD?

Gör du nu: Bloggar, lyssnar på Föräldrasnack och funderar om jag ska våga gå och äta lite lunch.

Gör dig till en bra människa: Att jag är rättvis och försöker vara vänlig.

Gör dig till en dålig människa: Att jag är en dålig lyssnare och har kort stubin.

Vill du arbeta med: Trivs nog väldigt bra på dagis! Skulle jag helt sadla om och börja jobba med nåt annat så skulle drömmen vara inredning/arkitektur.

Är roligast just nu: Att det känns som vår, i februari. Fast egentligen är det väl kanske mest deprimerande, med tanke på att vi säkert får vinter i april då? Är också glad över att vår badrumsrenovering äntligen framskrider igen!

Har du på dig nu: Sköna mjuka byxor från Me & I samt en gammal rosa huppari från H&M.

Äger du för skor: Ojoj, ska vi börja räkna? För tio år sen hade jag säkert 50 par skor, men nu kanske jag kommit mig ner till hälften. Har nog mest olika stövlar, sneakers och promenadskor och sen förstås skor som passar i jobbet där vi är ute i alla väder. På sommaren blir det espadrillos eller ballerinas. Använder oftast de där samma 3-4 paren skor till allt.

Har du för storlek på skor: 39, ibland 40. Har väldigt bred och hög fot, så svårt att hitta skor som sitter bra!

Läser du för bok: För andra året i rad försöker jag komma mig igenom fjärde Game of Thrones-boken. Går ju kanske inte sådär jättebra!

Ska du göra nu: Gå och söka i kylskåpet efter nåt ätbart, och sen sätta igång en film och vila en stund tills jag ska hämta barnet från dagis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar