30 september 2017

Ayia Napa dag 2

Tisdag, och första morgonen vi vaknade upp i Ayia Napa. Solen sken från full himmel och det var redan över 25 grader på balkongen. Gick ner till restaurangen för att avnjuta frukostbuffé - och vilken buffé de hade sen! Fanns nog allt mellan himmel och jord att tugga på, och det var definitivt en av resans höjdpunkter att äta frukost där varje morgon (tills jag började må illa bara av tanken...). Efter frukosten hoppade vi ganska fort i simkläderna och gick ner till poolen för att svalka oss och steka lite. Väldigt skönt!

Där mitt på dagen nån gång tog vi en liten paus och gick på en kort vandring för att kolla oss runt lite. Bodde som sagt inte många minuter från varken hamnen eller centrum, så dit promenerade vi en sväng. Gick in i några turistshoppar på vägen för att komma undan värmen. Det var kanske inte vår bästa idé att turista under den värsta tiden på dagen... Stekhett! Via matbutiken innan vi gav oss, och for tillbaks till hotellet. Åt varsin smörgås och tog det lugnt en stund innan det återigen var dags att kasta sig i poolen. Där låg vi sen då, på varsin solstol, tills klockan var fem ungefär.

Efter att ha duschat och spelat kort på balkongen en stund sökte vi oss ut vid 19-tiden igen. Vandrade planlöst även denna gång, men behövde inte gå så långt, utan hittade ett trevligt ställe, Dalton's, alldeles nära vårt hotell. Det var en mexikansk restaurang, så vi inledde med tortillachips och guacamole. Yummie! Min varmrätt för kvällen blev en skaldjurspasta. När vi hade ätit klart vandrade vi bara tillbaks till hotellet och satt sen och spelade kort en stund innan vi sökte oss i säng. Tungt att vara på semester! Hehe...

Första frukosten!
På väg ner mot hamnen hade de en "gågata" med en del butiker, bara 100 meter från vårt hotell.
Hav i sikte! Dock gick det inte att simma här.
Hamnen var rätt mysig med ett promenadstråk. 
Bastis stora dröm under hela resan var att åka med den där båten... Tyvärr fick han inte sin vilja igenom pga min sjösjuka.
På andra sidan om hamnen låg det en strand, Grecian Bay. 
Vandrade ut på piren.
Sen in mot centrum!
Många restauranger och butiker fanns riktigt uppefter den stora vägen.
En gravgård mitt i centrum, och en väldigt liten sån. Ovanligt!
I love Ayia Napa-statyn inne i centrum invid "torget".
Här har ni då min fästman, "agenten"......
Vy när vi gick ut genom vår hotellrumsdörr.
Dalton's var gjort lite i saloon-stil.

2 kommentarer:

  1. Nu vet jag inte särskilt mycket om att vänta barn, men ska man inte undvika skaldjur då? Eller är jag helt ut å cyklar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trodde jag också först, men har googlat/kollat i pappren från rådgivningen, och det står i näringsrekommendationerna att man ska äta rikligt med fisk och skaldjur (finns dock vissa undantag) bara de är väl tillredda.

      Radera