29 augusti 2017

Villaavslutning och andra saker som försiggått

Long time no hear, som vanligt. Behöver väl inte ens ursäkta mig längre. Ibland kan jag ligga och tänka på bloggen, om saker jag kunde skriva och berätta om. Men sen försvinner de, och jag får inte ens dåligt samvete för att jag låtit Blogger ligga orört på data-skrivbordet i flera dagar. Känns som om min blogg tagit upp väldigt mycket tid i mitt liv i många, många år, och så en dag lät det bara "tjoff" och så orkade jag inte mer. Ungefär så. Men jag fortsätter plita ner några rader nu som då, och ladda upp några bilder så ni vet vad som händer i mitt liv. Man kunde ju kanske tro att jag har massor på hjärtat nu, gravid som jag är, men nej, tvärtom, jag känner nästan bara ännu större lättnad över att inte behöva prestera och sätta tid och energi på att dokumentera allt i livet. Har bara lite på känn att jag djupt kommer ångra detta i något skede sen, eftersom mitt minne inte är det allra bästa.. Jag har ju nämligen använt bloggen som dagbok de senaste 7-8 åren.

Vad har hänt sen senast då? Tja, vi har kommit igång rätt bra med verksamheten på jobbet. Väntar på att få en till personal i arbetsteamet nu så ska vi börja göra underverk när händerna räcker till igen. 17 veckor till jullovet, räknade vi igår. Det kommer gå i ett huj! Fick också bokat den där förbenade resan till slut. Så nu åker jag och Sebastian då iväg till Ayia Napa i Cypern den 18:e september. Mindre än tre veckor kvar, alltså! Känns ganska overkligt, men också väldigt skönt, med tanke på skitvädret i det här landet. Vädret jag, det har ju inte varit sådär typiskt "augustiskt" som man hade tänkt sig. Har nog större förväntningar på september, måste jag säga, då det är en av mina favoritmånader. Nästa veckas lördag kör vi Rapakunkku i Jepo, och jag har åtagit mig uppgiften att vara tävlingssekreterare. Är fortfarande osäker om jag tagit mig vatten över huvudet, eller om det kommer gå så en dans. Återstår att se..

 Snabblunch vid Café de Paris under min Vasa-shoppingdag i lördags.
 Kom hem med några nya grönväxter...
 ... och nya kuddfodral till soffan.
 Nu blev det betydligt höstigare hemma hos oss!
 Sovrummet är väl det enda som inte förändras så mycket med årstiderna..
Några nya balkongblommor köpte jag också, hösten till ära.

Och så har det ju varit villaavslutning i helgen. Åkte ut till mina föräldrars villa på Långön i Nykarley, där vi bland annat badade bastu, spelade kort, åt Muurikka-plättar och umgicks. En riktigt skön helg, trots att vädret (som vanligt) inte var något att hänga i granen.

Dukade upp till villaavslutningsmiddag inomhus.
Basti, som älskar kräftor, hade givetvis tagit med sig ett paket.
 Gjorde det mysigt utomhus med massa lyktor och ljus.
 Varför är det alltid så svårt att fånga raketer på bild?
 Inte mycket enklare fast motivet är relativt stillastående..
Söndagsfrukost.
Till lunch gjordes det Muurikka-plättar, mina favoriter!

2 kommentarer: