18 juni 2017

One year ago

För exakt ett år sen idag började min stora resa, när jag hoppade på flyget i Vasa och styrde kosan mot det förlovade landet i väst; USA. Första stoppet var New York, där jag spenderade två dagar, innan jag mötte upp med ett gäng glada britter, som också bokat in sig på Trek America's Northern BLT. Tre veckor spenderade vi med vår tour leader i en paketbil med släp, och bilade från New York i öst till Los Angeles i väst. Som om det inte varit nog med äventyr, så blev jag ännu kvar i Los Angeles-trakten två veckor till. Hann med ett besök till både Las Vegas och San Diego under tiden också. Den tjugofjärde juli kom jag sen hem efter fem veckor på resande fot.

På vilket sätt den där resan förändrade mig, kanske ni undrar? Eller gjorde den det överhuvudtaget? Ja, var ska jag börja... Har nog aldrig sett mig själv som en speciellt spontan person. Gillar att ha koll på allt, och saker och ting ska gärna vara planerade in i minsta detalj långa tider i förväg. Vill veta saker om ställen jag ska besöka, och gärna ha med mig någon som stöd. Är kanske inte den mest sociala människan, som tar kontakt med okända hursomhelst. Nå, inga av dessa kriterier fylldes väl egentligen inför eller under min USA-resa. Till att börja med blev jag ju singel under våren och fick avboka en plats på resan. Inte precis vad jag hade tänkt mig, men ville absolut inte ge upp min stora dröm, och beslutade mig för att göra det bästa av situationen. Sen försökte jag att inte stressa så mycket med bokningar och googlingar till de platser jag skulle besöka. Hade det på klart i det stora hela, men ville ta dagen lite som den kommer också. Boka och göra upp planer vartefter, helt enkelt.

Till att börja med kan jag säga att det mesta under mina fem veckor gick bra. Väldigt bra till och med, och smärtfritt. Hade inga stora missöden, blev t.ex. inte rånad eller glömde saker nånstans, missade tåg eller liknande. Till och med boendena motsvarade ganska bra mina förväntningar. Var ensam i två veckor, men hittade ändå på saker hela tiden. Blev inte bara sittande på ett hotellrum, utan var ute och upplevde och njöt av semestern. Men däremot var nog den mentala biten ganska tung. Det hade skett så många stora förändringar i mitt liv på kort tid, och det var först när jag var där borta, långt hemifrån och borta från vardagen, som allt kom ikapp mig. Men tror så här i efterhand att det var precis vad jag behövde. För vem vet var jag skulle stå idag om jag inte hade åkt iväg?

Åtminstone kan jag ge ett tips åt er: Funderar du på att göra något du drömt om - sluta fundera, och bara gör det! Det är inte så hemskt som det låter att stiga ut ur sin komfortzon. Det utvecklar dig, på många vis. Och om inte annat så får du med dig tusentals fina minnen på vägen, vad det än gäller. Hur ska man annars kunna uppskatta vardagen och det som finns hemma, om man aldrig vågar lämna sin lilla trygga låda?

 Central Park, New York.
 Frihetsgudinnan!
 Times Square.
 Empire State Building.
 Niagarafallen.
 Baseballmatch!
 Vårt fina Trek America-ekipage.
 Cedar Point nöjesfält.
 Cloud Gate i Chicago.
 Chicago strandpromenad.
 1880's town.
 Badlands nationalpark.
 Mount Rushmore.
 Rodeo i Cody, Wyoming!
 Hot pools i Yellowstone nationalpark.
 Strandhäng i Grand Teton nationalpark.
Uppfyllde min stora dröm och red western över berg och ängar!
 4th of July!
Catchar lite bruna invid vackra Lake Erie.
 Yosemite nationalpark.
 Golden Gate, San Francisco.
 San Franciscos kända Pier 39 med Alcatraz-fängelset i bakgrunden.
 Lombard Street, SF.
 Highway 1 tog andan ur mig.
 Stopp längs kustvägen mellan San Francisco och Los Angeles.
 Holly-fakin-wood!
 Solnedgång över Los Angeles.
 På Santa Monica-piren.
Disneyworld, Los Angeles.
 Hollywood-skylten.
Vy över Downtown Los Angeles.
Universal Studios, Los Angeles.
Venice Beach boardwalk.
Las-frikkin-Vegas!
 Show i Vegas.
Bellagio's vattenshow.
Hoover dam.
Route 66 i Kingman, Arizona.
Otroliga Grand Canyon nationalpark.
 På kanten av Grand Canyon.
 Old Town San Diego.
 Coronado Beach, San Diego.
Ett minne för livet <3

Vill ni läsa hela storyn och se resten av bilderna (finns ju några...) så kolla i vänstra spalten här på bloggen, under juni och juli 2016. Där hittar ni allt. Sen får ni ju gärna också fråga om det är nåt ni undrar över!

1 kommentar:

  1. Helt otroligt att det redan är ett år sen, tiden går så fort. Jag är så jätteglad över att du åkte iväg trots allt, såna fantastiska minnen som du nu har för resten av livet är inte alla förunnat.

    SvaraRadera