6 mars 2017

When I went to York

Förra veckans söndag tog jag -efter några ompackningar- min kappsäck och rullade iväg till flygfältet i Vasa. Kändes lite konstigt när Basti vinkade av mig och jag gick igenom säkerhetskontrollen, det var ju nämligen inte särskilt länge sen vi gjorde så senast... Den här gången kändes det dock betydligt bättre, i och med att min resa skulle vara i endast tre dagar, och inte fem veckor!

Satte mig på flyget i Vasa och var efter cirka en timme framme i Stockholm. Där hann jag i princip bara förflytta mig till gaten och gå på vessan, så fick jag stiga på nästa plan, som då tog mig till Manchester i Storbritannien. Då började problemen uppenbara sig... Vårt plan skulle landa 17:55 och mitt tåg skulle åka från stationen 18:33. Visste att det var lite knappt om tid, men hade förstått att passkontrollen inte brukar ta länge, och att tågstationen bara ligger några minuters promenad från terminalen. Nå, givetvis så landade vi ju först 18:05, vi fick inte stanna direkt vid gaten utan hamnade att vänta i tio minuter, och sen var kön till passkontrollen ungefär tvåhundra meter lång... Vid den tidpunkten hade mitt tåg redan åkt, så jag var sådär passligt bitter. När jag väl orienterat mig till tågstationen fick jag tack och lov byta biljett kostnadsfritt! Då återstod det bara att vänta på nästa tåg som anlände om cirka 25 minuter.

Hoppade på tåget vid Manchester Airport och cirka 1,5 timmar senare hoppade jag av vid York station. Lewis mötte upp mig och vi bilade de cirka tio minuterna till deras lilla parhus i utkanten av Yorks centrum. Så kul att se Tees och pojkarna igen! Vi pratade bort några timmar innan jag bäddade ner mig i soffan och tog natten, för att orka med nya äventyr i dagarna två.

På vägen till flygfältet stannade vi vid Tesses Café och åt varsin Oscarschnitzel. Såå gott!
På väg på flyget i Vasa..
 I väntat på tåget vid Manchester flygfält.
 Mitt "sovrum" tre nätter framåt!

Stay tuned för fortsättningen! Utlovas en bildbomb utan dess like...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar