28 juni 2020

Sommartider

Här går livet sin stilla gång, även om jag sällan har tid eller ork att uppdatera. Midsommaren kom och gick, och om det är som det brukar vara så kommer julen innan vi hinner blinka! Semester fick jag också i fredags, och nu är det fem härliga lediga veckor som väntar. Hoppas på åtminstone lite av vädret vi redan haft i juni, kanske inte lika torrt och hett, men åtminstone en del sol och värme önskas!

Vad har vi haft för oss sen senaste uppdateringen, kanske någon undrar? Nå, inte speciellt mycket egentligen, men tillräckligt för att bloggen ska få stå och eka tomt flera veckor tydligen. Förutom jobb och dagis (med mor och dotter på samma avdelning, vilket varit minst sagt.. intressant) har det blivit en del kompisträffar, en sväng till IKEA, villa-häng samt rätt många besök till simstranden i Komossa. På renoveringsfronten har det tyvärr stått ganska stilla, men vi har i varje fall börjat duscha i nya badrummet nu! Bara vi får den nya delen till bastuglaset ska vi nog ta och inviga bastun riktigt snart också! Efter det är det projekt ny trappa in till huset som gäller.

Angående semesterplaner har vi faktiskt inte så många, vilket jag tycker känns ganska skönt. Sebastian får knappt nån semester, som vanligt.. Två veckor i slutet av sommaren blir det eventuellt, så honom behöver vi inte räkna med som sällskap. Elle och jag ska väl hänga med kompisar, fara på sagopicknick till Rasmusbacken, cykla, simma och ta det lugnt bara. Mera villaliv samt en sväng till Tuuri blir det nog med lilla familjen, och en sväng till Powerpark med mitt fadderbarn och hans lillebror är inplanerade. Annars får vi väl bara ta dagarna som de kommer!

Vet inte vad mer jag ska berätta. Försöker att inte stressa upp mig över hur mycket vi har att göra här hemma, och hur lite timmar det finns på dygnet. Tröstar mig med att nu på sommaren är man mest ute, så kanske det inte gör nåt om ingen torkat damm på sex veckor eller halva huset är fullt av sand och döda flugor. He e jo somarin!

Plock från veckorna som gått:

En tjej som trivs allra bäst i vattnet!
En skön vårfest på Birgittas villa tillsammans med Tallkotten-kollegorna. Tack för detta år, och på återseende!
Hälsade på Niklas och Elin vid Elins mammas villa i Fäboda. Verkligen mysigt ställe!
En skön kväll med god mat och trevligt sällskap med Hermansklanen vid villan i Seiplax.
Hälsade på Maria, Amelia och deras sommarfår en ledig dag. Beundrade Amelies fina lekstuga och åt rabarberpaj före regnet!
Det har blivit många besök till simstranden i Komossa senaste veckorna!
En fin strand (Saarijärvi, i Jalasjärvi) besökte jag och Madde också på väg hem från IKEA och Ideapark häromveckan. Det var verkligen HETT - årets dittills varmaste dag, utan AC i bilen.......
På sommarblomsshopping med svärmor till Pettersbacka!
Vårmiddag med Solbacken-kollegorna på Tesses café.
Efter en lååång vår utan sociala tillställningar ställde jag till med Tupperware! Festfixaren i mig jublade..
På tal om jubel - mina smaklökar jublade över denna förrätt som svärmor fixat ihop till svärfars födelsedag: Hasselnötspanerad getost med päron, sallad och granatäpple. YUMMIE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar