27 januari 2020

När katten är borta...

Sambon åkte i väg på nattjobb, och plötsligt hade jag flera timmar att fördriva för mig själv efter att barnet somnat. Tittade lite tv, åt kvällsmål, betalade lite räkningar.. Och sen kände jag ett svagt sug efter att rista ner några rader i min halvdöda blogg. Här ska ni alltså få en kort uppdatering om livet - igen en gång!

Känns som att allt men samtidigt absolut ingenting hänt sen min senaste uppdatering. På jobbet har vi varit lite tungstartade efter julledigheten på grund av nya barn och omändringar i våra rutiner och väl inkörda veckoscheman. På hemmafronten har vi (nåja, vem försöker jag lura, läs: Sebastian!) både ändrat om vindstrappan, börjat på med badrumsbygge samt satt i gång med isolering av vinden. Många bollar i luften med renoveringen för tillfället, alltså! Eleonore fick nån slags språkspurt efter julledigheten, och har plötsligt börjat prata jättemycket och jättetydligt. Och det är såå roligt när hon äntligen kan uttrycka sig, och det går att kommunicera med henne på ett helt annat sätt. Hon är otroligt intresserad av bokstäver och siffror, och kan exempelvis räkna till 12 på svenska och känner igen över tio bokstäver redan!? Förstår ej.. Dessutom bygger hon meningar like a pro!

 Sebastian har svängt om vår vindstrappa i slutet för att det ska vara enklare att ta sig upp.
Tidigare gick trappan rakt upp ända till spaden, vilket alltså inte funkade jättebra med snedtaket till höger! Nu ska vi se hur det blir sen när vi slipar och målar den gamla trappan och försöker få den att passa ihop med nybygget...
I detta kallförråd kommer snart vårt nya badrum.
 
Läget just nu - efter att ha rivit alla väggskivor, sågat sönder alla golvbjälkar och en mellanvägg, samt grävt ut två traktorsläpor med sågspån!
Ungefär så här är det tänkt att vårt nya badrum ska bli. Ritningen gjord av sambons bror.

Själv känner jag mig på något vis lite rastlös i mitt eget liv. Kan inte riktigt sätta fingret på vad orsaken är, men säkert är det en kombination av många ting. Too much av allt, bara. Längtar till sommar och semester, men önskar samtidigt att vi ska få en riktig vinter före det nalkas vår. Hittills har ju vintern inte precis visat sig från sin bästa sida... Skulle gärna spola framåt tiden så att det mesta av vår renovering blir klar utan större nervsammanbrott. Inspiration och idéer finns det gott om, men TID, det är en bristvara! Och don't even get me started om den ekonomiska situationen. Huhh!

Den här veckan ska jag för första gången sen jobbstarten i augusti INTE vara ledig på en fredag, och det känns lite skumt faktiskt. Dock ska vi träffas med "mamas" och våra avkommor på Hoplop på min lediga onsdag, och det borde ju bli intressant! Helgerna är ganska heliga och vi försöker att inte ha så mycket annat program än att fixa och trixa här hemma. Ibland går det bättre, ibland sämre. Mina föräldrar åker iväg till Maldiverna inkommande helg, och jag kan inte låta bli att bli lite ledsen i ögat över att vi aldrig själva kommer oss iväg på nån resa. Har lite funderat på att åka upp till Levi och åka lite slalom kring påsk, men får se om det bara blir en önskedröm det också...

Min lilla älskling, som snart fyller 2 år!?

Jaja. Nu är klockan redan elva och jag har väckning 6:40 imorgon! Ni får ha det så bra, så hörs vi när vi hörs. Häjj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar