13 april 2018

Fredagen den trettonde och bortskämda med sömnen

Hej på er här från balkongen! Äntligen går det att sitta ute en stund utan att frysa. För tillfället visar det 25 grader på mätaren här, så att sitta i bara badrock är inga som helst bekymmer. Väntar som bäst på att maten ska bli klar, idag tillreder vi grisinnerfilé inlindad i bacon och fylld med mustapekkaost, serverat med batatfranskisar och pepparsås. Mums...


Den här fredagen har vi inte gjort särskilt mycket, dottern sov ända till kvart över elva(!), sen "måra vi åpåå" en stund tills hon blev trött igen, och jag packade ner henne i vagnen vid halv två och gick på en timmes promenad. Vilket härligt väder! Blev helt hög på livet. Svängde in via Livsmedel på hemvägen och köpte vårrullar, sambon hade passligt nog kommit hem också så vi avnjöt dem på balkongen. Och här är vi ännu då, med dottern fortfarande i vagnen. Kan nästan slå vad om att så fort vi sätter oss ner och äter så vaknar hon, haha! (EDIT: hon vaknade givetvis direkt jag skyfflade upp franskisarna på tallriken, så fick fortsätta skriva senare...)

På tal om sömn ja.. Från första början har vi nog varit väldigt bortskämda med att Eleonore sover bra, både på natten och dagtid. Kanske har det att göra med att hon sondmatades första veckan i livet, och inte nödvändigtvis behövde vakna för att bli mätt.. En helt vanlig natt så stiger jag upp två gånger, nån gång mellan 2 och 4, och sen igen mellan 6 och halv åtta. Kvällarna har varit lite knepiga, hon är trött men ska absolut inte somna.. Så nu har vi fått börja ha henne i babynestet mellan oss, och jag håller handen på tutten (nappen alltså, inte mitt bröst, haha!) så hon inte ska spotta ut den utan kan somna gott. Två gånger har det hänt sig att hon sovit "hela natten", dvs. somnat runt klockan tolv och sen har hon vaknat första gången vid sju på morgonen. Oftast sover hon ännu vidare en stund, så vi brukar stiga upp mellan nio och tio.

Sen går vi på en timmes vagnpromenad vid ett-två tiden på dagen, och då brukar hon somna så fort vi åker ner i hissen. En helt vanlig dag sover hon till mellan 17 och halv sju, men det har hänt sig några enstaka gånger att hon vaknat när vi kommit hem och inte fått tag i sömnen på nytt. Då tenderar kvällarna att bli ganska gnälliga, men fördelen är ju åtminstone att hon somnar lite tidigare än tolv på natten de dagarna! Så ja, summa summarum är vi nog väldigt bortskämda med sömnen i den här gården. Hoppas verkligen att det håller i sig... För jag klagar inte på hur vi har det nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar