26 april 2015

Frusen mascarponecheesecake

I förrgår hade jag bjudit Linn på räfsantalko. Tyckte att det vore ju fel om jag inte hade nån belöning åt oss i slutändan, så jag konstaterade att jag får nog ta och baka nånting. Lägligt nog visste jag att det fanns en utgående mascarpone-ost i kylen, så på jobbet gjorde jag en snabb googling över efterrätter med mascarpone, och hittade nåt enkelt. Svängde in för att köpa Digestivekex och en citron, och satte igång. Ett mycket enkelt recept, som bara består av sex ingredienser. Tog typ tio minuter att röra ihop, sen 3-4 timmar i frysen, och så himla god!


Du behöver:
- 4 ägg
- 1½ dl socker
- skalet av en citron
- 4 dl vispgrädde
- 200 g mascarpone
- 300 g Digestivekex

> Krossa Digestivekexen, t.ex. i en mixer
> Separera äggulorna och vitorna
> Vispa äggvitorna fluffiga
> Vispa grädden skilt
> Vispa också äggulorna, sockret och citronskalet skilt, rör ner mascarponeosten
> Vänd försiktigt ner först vispgrädden, sen äggvitorna, rör slät
> Använd en vanlig kakform, eller frys i t.ex. sockerkaksform eller parfaitform
> Varva cheesecakesmeten med kexsmulor, smulor åtminstone i bottnen och på toppen
> Frys 3-4 timmar
> Servera med t.ex. färska bär 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar