19 mars 2020

På den fjärde dagen

Så var det torsdag, och fjärde hemmadagen. Sen mitt senaste blogginlägg har läget ändrats en del, som ni säkert alla vet, i och med att Finlands regering på måndag kväll meddelade att vi tar i bruk beredskapslagen och utlyser undantagstillstånd. Första gången i fredstid, så detta är historiskt och något vi säkert aldrig glömmer... För min egen del betyder det här att jag kommer vara hemma med Eleonore åtminstone tills påsken är över. Vi blev nämligen ordinerade att ta ut våra vintersemestrar och övertidstimmar, och hålla hemma barnen om möjligt. Så vem vet hur den här våren och sommaren blir!?

Det jag är mest ledsen över med hela det här spektaklet är att vi rekommenderas att inte umgås med nån. Tur att vi i alla fall har eget hus och gårdsplan så vi får dagarna att gå! Den här veckan är Elle ännu på dagis på grund av min operationsåterhämtning, men får nog hoppas på fina vårdagar framöver så vi får tiden att gå i tre veckor... Sebastian kommer troligen att vara i jobbet helt som vanligt. En annan sak som får mig lite nedstämd är att detta undantagstillstånd i princip innebär att påsken blir inställd i år, eller hur? Inga påskbrasor, påskmiddagar med släkten, eller ens något påskhäxande! Otroligt trist, brukar tycka så mycket om påsketider.. Nåja, får väl hamstra hem chokladägg och memma och sitta här och "fira" då bara.

Om vi ska försöka se något positivt med denna "isolering" då? Ja, det är väl att man borde få mera tid med familjen. Kanske prioritera lite annat här i livet än socialt umgänge.. Hoppas bara att inte telefonen kompenserar för det i stället, för det händer ju lätt, åtminstone för mig, att den åker fram mycket mellan varven. Sen fnissar jag febrilt åt alla som skriver att det är så bra nu när man måste vara hemma, för då får man storstäda och läsa böcker och se serier and what not.. HAHA! Reality check: För de barnlösa blir det säkert bra med massa fritid, ja. Jag får väl bara säga tack och lov att ungen ännu sover två timmar middagsvila så jag får uträttat något överhuvudtaget... heh.


Nåja. Nu ska jag fortsätta organisera och sätta in bilder i Eleonores fotoalbum, och sen kanske gå ut och njuta av det härliga vädret en stund förrän barnet kommer hem från dagis. Hoppas ni alla får en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar