28 maj 2012

Rabarber-hallonsmulpaj

Fick ge efter för bakningsabstinensen idag ändå. Var inställd på att göra något med rabarber, för att det är så himla mumsigt nu på sommaren. Hittade ett underbart recept på en rabarber-jordgubbspaj, men sen visade det sig att det inte fanns kvar några jordgubbar i frysen. Så det fick bli hallon istället. Hoppeligen är det lika gott!
Dethär receptet var verkligen superenkelt, och tog ingen tid alls. Att röra ihop tog 5 minuter, att grädda 20 minuter. Så vet du att du får gäster så hinner du slänga ihop denhär pajen på under en halvtimme.

3 stjälkar rabarber
0,5 l jordgubbar/hallon 
2 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
- skriva rabarbern, och bred ut tillsammans med bären i en pajform
- strö över socker och potatismjöl

2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl strösocker
100g smör
- nyp ihop ingredienserna till smuldegen

- strö smuldegen över rabarbern och bären
- grädda i 225 grader, 15-20 minuter

- servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass
(Den var riktigt god!!!)

1 kommentar: