22 augusti 2011

in the making

ja, ja, som vanligt har jag fått en räkning från H&M där typ inget stämmer, där det finns med produkter för femhundrade månaden i sträck, som jag redan har skickat tillbaka. de ända människorna jag skickar mejl åt är H&M:s kundservice. Kalle brukar till och med komma in i rummet när jag svär och bannas och suckar, att "skickar do åt dendee no igen!?". och svaret är alltid JA.

men för att komma till pointen med min bild; ska just börja tillverka egen fil (långfil). det är sååå gott, och det är alltför längesen jag ätit det. brukar inte annars äta fil, men hemmagjord sådan slår nog inget. så nu ska jag börja vända ihop det i några burkar åt mig.

vet ni inte hur man gör kan jag berätta det för er:
du köper en burk fil och en rödmjölk . du lägger en klick fil i botten på en burk (så många och så stora burkar du vill, men man kan väl säga att i en vanlig filburk sätter du en tesked), breder ut filklicken på bottnen, och häller över mjölk (sådär passligt, typ 3/4 av burken). sen ställer du burkarna (med lock!) att stå i ett skåp, rumsvarmt, i ett dygn. sen flyttar du över dem i kylskåpet där de måste stå åtminstone en halv dag innan de är redo att ätas.
själv brukar jag göra en extra (liten) burk med fil, som man kan använda till att göra nästa sats, så behöver man inte köpa en ny filburk från butiken bara för det. så enkelt och såå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar