6 juli 2011

hjärnskakning?

om jag bara visste hur det känns när man har hjärnskakning, så skulle jag veta om det är en lindrig sådan jag har just nu. idag for jag ut och rida, även om det inte var tänkt så. jag tyckte det var så trevligt väder, var färdigt uppvärmd efter Annas och min 20 km:s cykeltur, och hade ändå inget bättre för mig.
så även om Elli fortfarande bara hade 2 skor istället för 4, så hoppade jag upp barbacka och for på en tur. och precis som förra gången började hon jävlas med mig, skulle bara vända om, vägrade gå framåt, steg på bakbenen, försökte backa ner i diket... annars vore det väl inget större problem men när man rider UTAN sadel är det inte så trevligt. nåja, efter många om och men och svordomar fick jag i alla fall henne att gå vidare, båda gångerna hon försökte, och sen var det ända jag kämpade med flugorna och bromsarna som var överallt. det var verkligen stekande hett, trots att klockan var över fem.
hursomhelst, när vi hade sisådär 300-400m hem, och jag hade börjat slappna av och tänka om vi kanske ändå borde fortsätta en bit till, när det går såhär bra... tattadaa, Elli ser en tjej som står och tvättar bilen, får för sig att det är världens hemskaste grej, hoppar 2m åt sidan, svänger 180, och i vad som kändes som slowmotion flyger jag ner i backen, och slår huvudet väldigt hårt.
när jag haltade tillbaka till stallet var jag både förbannad och ledsen, hela högersidan av ryggen (och axeln och halva röven) värkte, men det gick inte ens att jämföras med huvudet. även om jag använde hjälm så slog det tydligen i ordentligt, eftersom det kändes som om jag hade blivit överkörd av en j*vla buss!
så nej tack Elli, flera gånger haskar jag inte mina lediga kvällar på dig, om du ska uppföra dig på detdär viset. snyft.

och sen sa förstås mamma att jag borde ta det lugnt och vila. så jag tog en kall dusch, satt vid datorn och fixade med lite bilder, åkte in till stan och handlade två bollar SIA-glass, körde ner till Andra sjön och tittade, och åkte sen vidare till Årvas. men ändå kunde jag inte hålla mig, så jag åkte ut på en cykeltur, ca 8km. bara för att vädret var för härligt, och ingen ändå var hemma i Heikius house .
huvudet värker fortfarande, men inte på samma intensiva sätt. och jag känner mig inte speciellt illamående, så kanske jag överlever i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Å va lärd do de no tå... använd hjälmen!!! Va rädd om hövo!

  SvaraRadera
 2. men ja hadd jo hjälm!! he e jo he som e väst...

  SvaraRadera
 3. Ååå nej, sku önska att den där old lady sku kunna uppföra sig då hon en gång blir ompysslad... Med mig vågar hon inte göra ngt liknande men både du o K får med jämna mellanrum genomgå Ellis projekt "jävlas så mycket du kan med dina ryttare på 30-60 minuter".
  Hoppas att ditt huvud höll och att du int är allt för mörbultad... =/

  SvaraRadera
 4. jaa ja vejt itt va on har fått fö feil, hon verkar ha en sånde rikti "jävlas-period" pågang.. får hoppas e blir betär för annås slutar ja no ti skäm bort on baket ridasi! känns no liti betär i hovo no så he va vel no bara en hård smäll :)

  SvaraRadera