2 juli 2011

hej juli!

nu har det hunnit bli juli och, inte för att vara pessimistisk men, sommaren är snart slut. snyftigt värre.
igår var min sista arbetsdag vid Solstrand, och även om det var lite tråkigt att lämna stället så var det nog också skönt. har nog svettats tillräckligt med att plocka ur och i lådor i Vöro-kärran. så nu har jag alltså semester en vecka, fuck yeah! hoppas på sol och värme, så känns det kanske roligare att krypa omkring på Mirkas golv sen efteråt, och andas in golvvax-ångor. hehe.
igårkväll var det tänkt att vi skulle till Vasa, till Ollis för att lyssna på deras houseband, och jag hade lovat att vara chaufför. men tyvärr blev det inget, och Kalle var förstås besviken. men vi stannade vid Bennys terass en sväng och snackade med honom, och sen for K & jag vidare till Nykaabi, där vi stoppade vid Pedro's. diskuterade en stund med Belinda, åt franska med dipp, och drack lite (jag tog bara en cider, det var Kalle som stod för det mesta drickandet). kom hem efter kl 2, och jag fick mig ett gott skratt när jag skulle försöka få gubben ur bilen. han bara somnade hela tiden! ungefär såhär såg det ut:
Mimmi: gomårån, no e vi hejm!
Kalle: hrmfhr.. mm.. va?
Mimmi: stig ur no, vi e hejm.
Kalle: mm..
(Mimmi stiger ur bilen och börjar gå iväg, men inser sen att Kalle har somnat om, och går och rycker upp Kalles dörr)
Mimmi: halåå, kom in notå!!!
Kalle: mm hrmhf.. men ja e jo in! (fumlar med bältet, på FEL sida, och somnar sen igen) zzzz....
Mimmi: men! kan do no it ta åv de bälti! (öppnar Kalles bälte och börjar gå iväg mot huset igen)
Kalle: zzzzzzzz......
Mimmi: men herregud! do kan jo it somn tå ja svengär me bort en sekund! KOM IN!!
Kalle: zzz... slut ti rop! (stiger upp och går halvsovandes in i huset)
hahaha ;)

idag har jag hunnit sola i 1h, blev faktiskt lite brunare! sen hoppade jag i Nissi och åkte iväg till Yytejepo, där jag och Tossa sen hoppade i John Deeren med släp och åkte iväg hela den långa vägen till Kokkola. ja, vi hann ju i alla fall diskutera ordentligt!
förde släpet till en traktoraffär, och sen shoppade vi lite rea-grejer från Jysk, fortsatte också till Prisma, där vi handlade varsin glass och en liter jordgubbar. en riktigt gemytlig 3-4h:s resa blev det alltså.
nu är jag här i Årvas, här nyss ätit en ugnspizza och ska snart börja ställa mig i ordning. ikväll blir det dans vid Paviljongen, yeehaa! hoppas det blir trevligt. jag är nämligen på ytterst bra humör idag, och det tänker jag inte låta NÅGON rubba.

PS. kommentera gärna, det är inte så givande att skriva sånahär långa inlägg annars... ha de gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar