18 april 2011

en måndag i Vasa

helgen kom och gick, och vi gjorde väl inte speciellt mycket. på lördagkväll kom Jim och hälsade på och så åkte vi runt i byn och drack oss fulla. det var faktiskt ganska trevligt, utom att jag drack lite för mycke, lite för snabbt... hehehe.
på söndag steg vi upp tidigt och gick ut i verkstan. målade Asconan, så nu återstår bara detaljer "på andra sidan målartejpen", vitt för nummer"skyltarna" och reklam. we're almost done, alltså! vilken lättnad. sen drack vi kaffe med svärmor och Kalle blev friserad, och så for han och spela med bandet till Kantlax och jag åkte hem-hem.
cyklade till stallet, var ute med Elli, sen hem och ta det lugnt någon minut, till högstadiet och rösta, och sen home to Jeppis. duschade, fixade mig, och sen hoppade jag på cykeln och trampade iväg till Kyrkostrand. "skötte" kusinerna medan moster T och O hade valvaka för Anna-Maja. vi tittade tv, jag sydde (efter nästan 3 års ignorerande) fast mina lösa knappar på jackan, vi fixade pizza, och sen blev det film med chips och dipp.
kom hem runt 12, och var så himla förbannad på mig själv för att jag hade stoppat i mig chips... dit for den beach-formen, som faktiskt var på god väg! nåja, får väl kämpa lite hårdare denna vecka istället!

idag steg jag upp tidigt, Kalle skjutsade mig till Matkahuolto till kl. 8, och så åkte jag med buss till Vasa. kom fram runt ½10, satt och väntade i Rewellcenter tills butikerna öppnade. hittade en ny jacka åt mig från H&M för endast 20€, samt nya solglasögon för 5,95€. sen fyndade jag också mitt älskade hårspray för bara 3,95€ vid Anttila.
hade bestämt date med Vicko ½12, så traskade vi iväg på mat till Chili/Lime, mitt favoritmatställe i Vasa! riktigt gott var det, och så fick vi ju catch up en stund. sen traskade jag iväg till Academill till klockan 1, där vi hade kårfullmäktige . var väl inte desto intressantare... en vacker dag ska jag också engagera mig i något vettigt, som de andra gör. heh..
traskade snabbt via stan, hämtade en batong från ett café, och hoppade sen på bussen 16:15. tyvärr åkte vi via Lillkyro och alla världens småvägar, så det blev en lite lång resa. men underbart väder, och skönt att powernappa lite mellan alla fina, översvämmade fönstervyer. traskade hem från Neste, och det var också skönt. så himla underbart nu när det är vår på riktigt! Kalle hade fixat mat åt mig, höns och ris, favourite!

nu sitter jag här och snookar och skriver av mig lite medan gubben spelar spel, as usual. ska byta kläder, packa väskan, och så blir det dags att åka iväg på zumba här riktigt snart. sen det bästa på hela veckan när jag kommer hem: titta nyaste Fringe-avsnittet, äntligen! det börjar bli spännande nu, bara några avsnitt kvar i säsongen... jaiks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar