10 juni 2010

tänk på mig ibland

ja, jag har fallit i sommar-gropen och sitter nu nostalgiskt med glimten i ögat och lyssnar på lasse stefanz. ja, jag längtar till den riktiga sommaren med massor av sol och bad, trevliga fester och det bästa sällskapet. ja, jag är medveten att ingen sommar nånsin kommer bli lika bra som den förra, men försöka går ju. och ja, jag vet också att jag har det bra som det är nu. men ja, det finns delar av det förflutna som jag saknar. innerligt.

denna vecka har jag hunnit med jobb, ridning, fotbollsmatch, 20km cykling, planering inför södernresan, inträdesförhör, och ännumera jobb. även om jag tänker på hur snuskigt rik jag kommer bli (stackars mig när lönen kommer) lockar det ändå inte att stiga upp och åka till jobbet. och även om det är vackert väder utomhus lockar det ändå inte att sitta och rensa rabatter dagarna i ända. inte ens fast solen skiner och sällskapet är trevligt.
istället väntar jag på detdär meddelandet med frågan om jag har tid att komma och jobba nån kväll, det känns mycket trevligare och mer motiverande. elakt, men sant.
på tal om södernresan som närmar sig med lite för stora steg, vet jag inte om jag eller mamma är mer nervös över ifall det över huvudtaget kommer att lyckas. kalle springer omkring på sitt hela tiden; studentfiras på åland, övning med bandet, fotbollsmatch, kiss-konsert, uppträdande med bandet. fastän vi satte oss ner och funderade över vad som behöver skaffas, vem som tar vad, och hur allt ska gå till, känner jag mig ändå inte riktigt trygg med planen. och det beror nog mest på min mor som springer omkring och "hässar" mig hela tiden.
så imorgon när det blir dags för SÖU-rock tänker jag lugnt cykla iväg från brännbergskärr -hoppeligen med solen i ögonen- välja en bra plats, lyssna på -hoppeligen!- bra musik men en välförtjänt lonkero i handen, och bara njuta av livet. efter det hoppas jag att lugnet kommer krypande till min själ!

skriver jag inte mer på ett tag får ni fundera på följande:
1. jag, alternativt mamma, har stressat ihjäl mig
2. jag har tuppat av i ett dike påväg från paviljongen till kalles
3. jag har dött av tristess, alternativt bränt ihjäl mig i någon buske
4. jag har regnat iväg, alternativt klämts ihjäl av folkmassorna i jeppis på lördag
5. jag har packat ner mig själv i kappsäcken, om det mot förmodan finns extra utrymme
6. kalle och jag har kört ihjäl oss eller åkt vilse påväg till hesa på tisdagmorgon
7. flyget har kraschat påväg till alanya på tisdagkväll
8. turkarna har tagit kål på oss under semesterveckans lopp
9. flyget har kraschat påväg hem från alanya natten till onsdag
10. jag har inte orkat och hunnit skriva pga den utmattande resan, jobbet, och storsandspackningen

ha det bra, med andra ord!

3 kommentarer:

  1. E nyfiken ti vet om e va inträdespråov ti BI? Å hu e jick? :)

    SvaraRadera
  2. yes, he va inträdes ti BI ja va på! å sjölv tycker ja no at he jick jättebra :) behöva it ens övedriv, allting gick riktit smidit att svara på.. så hoppeligen får ja ett positivt breiv den 20 juli!

    SvaraRadera
  3. Ja håller tummarna! :) All som söker brukar slipp in. :)

    SvaraRadera