25 april 2012

Vårkänslor

Var glada att jag inte skrev för sisådär tre timmar sen. Då hade detta inlägg varit väldigt puttenuttigt, ni vet, rosa moln och Ronja Rövardotters vårskrik-aktigt. Nu har jag faktiskt lugnat ner mig lite.
Men för att komma till saken. Det har ju varit en alldeles underbar vårdag idag! Wow alltså. Hade det bra på dagis, som vanligt, och fick till och med återinviga rutschbanan med sin nya trappa!
Sen blev det Jutas på agendan, ska sova här inatt. Tog det lugnt en stund, läste tidning och drack juice, åt en glassbåt, och fantiserade om Kuusamo Hirsitalot's helt underbara hus. Drääägggeel, liksom! (jag kan visa er vad jag tänkte nån gång) Sen stekte jag lite wookgrönsaker och kebab och dressade (läs: la dressing) på.

Hoppade sen i mina splitternya, bruna ridbyxor. Kände mig som en helt ny människa! Och ooh så sköna de var, ungefär som leggins, kändes som om man inte hade byxor alls.. heh. Trampade iväg till stallet, fixade och grejade, och tog ut Elli på en ordentlig motionsrunda. Orkade inte ens bli arg på vilken jäkla slöfock hon var till att börja med, för det var ju så härligt väder! Satt och log som ett tok, folk måste ha trott att jag hade fel i huvu.. Det ända som spelade i min skalle var "ja blir så glaaad när jag seeeer dej!" (tur att jag inte sjöng också, det hade ju varit höjden!). På hemvägen var jag så fylld av vårkänslor att det faktiskt kändes som om det var sommar.. Prövade att blunda, och bara njuta av solen och fågelkvittret. Och stunden till ära var det någon som hade eldat igång sin grill också, aaah! Försökte föreställa mig att det var +20 grader en sommarkväll i augusti, och att jag red i kortärmad tröja. Tyvärr fick det mig bara att frysa. Ja, måste nog säga det, finns nog inte många saker som får mig så på fall som kvällssol. Där jag bygger mitt blivande hus så måste det vara kvällssol, annars är jag inte med på noterna.

Kom mig hem, och botade min bakningsabstinens genom att veva ihop två drömtårtor. Mums så gott, men blä så sött.. Dansade sen ett 20 minuters abs-pass, duschade, åt en kopp yoghurt med müsli, och bänkade mig här. Vilken bra dag, alltså. Nu skulle en kram eller fem från Kalle vara pricken över i. VÅREN E HÄÄÄÄR! (och idag la papi sommarringar på Nissi, så ni kan ju slå er i backen på att det kommer snö imorgon...)

Hörde förresten ett riktigt bra citat i Halv åtta hos mej igår:
"Om du möter en människa utan leende, ge henne/honom ditt!". WORD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar