16 april 2012

Tjuvhelvete

Nu är jag arg. Riktigt arg. Så arg så jag inte ens orkar ta av mig badrocken och sätta på ordentliga kläder efter duschen. Till och med så arg att jag inte har lust att göra smörgåsar fast magen skriker efter föda. AAAARGHH!!!

Det är nämligen så, att idag bestämde jag mig för att cykla till zumban, när det var så fint väder och allt. Det är ju faktiskt inte speciellt långt, utan jag har bara varit lite lat tidigare. Och rädd för att frysa efteråt, när jag svettas så mycket. Nå, i varje fall, när jag kom ner i källaren, och skulle ta min cykel, så var den inte där. Borta. Kaputt. Inte. Där. Först fick jag panik. Hade jag glömt den nånstans? Nej. Stod den på nån annans plats? (eftersom vi bara har en cykelplats brukar min eller Kalles stå på grannarnas plats, och ibland har de flyttat på den cykeln) Men nej. Så gick det upp för mig: min cykel hade blivit stulen! Nå, som tur var i alla fall Kalles cykel kvar, så trampade iväg på den då istället.
När jag kom tillbaka från zumban gick jag och tittade överallt: runt huset och i alla förråd där det kunde finnas en cykel. Men icke. Det konstiga är ju att man måste ha nyckel till huset för att komma sig in i källaren där cyklarna står (annars måste man gå runt hörnet på huset, in genom huvudingången - som är öppen mellan kl. 8 och 21 -och ner till källaren). Och min cykel står inte ens nära dörren! Så det får mig alltså att misstänka att det är någon som bor i detta hus, eller någon gäst här, som har "lånat" den. Förstås var ju inte cykeln låst, så om jag anmäler får jag ju inte en cent för den.
Ååh, jag blir så förbannad!!! Även om den inte var speciellt ny (kanske 6-7 år), så var den mycket bra i skick, och hade bra utrustning, t.ex. nabbringar nu på vintern.

Cykeln såg ut ungefär såhär, fast matt mörkröd, med en ställning för vattenflaska, och inget skydd vid kedjan. Det är en 21-växlad Tunturi damcykel (minns inte modellen, men något med 320 tror jag). Den hade alltså nabbringar, och ett grått snurrlås som satt i en ställning bakom sitsen.

Om du rör dig i Jakobstad och ser en sån cykel, meddela mig gärna!!!

2 kommentarer:

  1. Äsch, trist tå sånde saker händer.. Hoppas du hittar cykeln diin snart! Hedé ha händ me å, men vi ha alltti hitta cykeln. Sist he vart stuli hitta vi e i ett dik i Staraby... Men som sagt, hoppas cykeln kommer fram snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. he e int alls na trevligt.. hoppas verkligen att ja sko hitt an. söker överallt efter an! men me min otur, så knappast :/

      Radera