15 april 2012

Sunday bloody sunday

Blev en lite lugnare lördagskväll igår, som tur var. Jag rattade Mercedes, och Kalle och Koff satt i passagerarsätet. Åkte runt på byn, undvek att slira fast, babblade med boysen, frös lite, och nekade att agera Vasa-chauffis. Sen drog vi iväg till Nykaabi för att se om Pedro's hade något att erbjuda. Tyvärr var det riktigt dött, så jag blev tvungen att ringa efter förstärkning, nämligen Tossa. Kalle fick dricka några öl medan vi skvallrade. Åkte hemåt i dimman med de såkallade helljusen (seriöst, de är sämre än mina halvljus!), och kröp sen ner under täcket runt klockan ett.

Idag har vi också tagit det lugnt. Käkat. Titta tv. Ätit choklad (nu får jag verkligen lägga av med det!). Kollat Fringe. Och sen sa vi adjö, Kalle skulle på bandövning till Kantlax. Själv for jag till Nykaabi, med några små omvägar. Läste lite tidning och åt en halv bulle. Sen hoppade jag på cykeln och trampade iväg till stallet. Blev en svettig motionsrunda med tant Elli idag. Hon var som vanligt inte på sitt allra mest exemplariska humör, men det hade jag ju inte förväntat mig heller.

Ganska nyligen hem(läs: Jutas)kommen, har ätit en skål yoghurt, en tex-mex Panini, och druckit ett glas juice med skvallerblaskan Seiska i hand. Nu väntar jag att mami blir klar i bastun så jag får gå. Sen ska jag beställa nya ridbyxor. Och så är det dags för det jag fasat för hela helgen: förbereda inför imorgon. Sover här i natt.
Imorgon är alltså den stora dagen då jag, Maria Paula Annika Heikkilä, efter nästan två års studier vid BI, ska agera barnträdgårdslärare. På. Riktigt. Jag ska vara ansvarig för den pedagogiska verksamheten. Jag ska se till så alla barn har något att göra och så att de lär sig något. Jag ska motivera dem till att ta del av all verksamhet på daghemmet. Men kan ni tänka er, jag är faktiskt inte ett dugg nervös att jag inte ska klara det. Det ända jag fasar för är att jag ska få smutsiga blickar från personalen... Så alltför dåligt ställt är det faktiskt inte. Ännu..

Sen om jag ännu hinner ikväll så blir det tv och en Somersby äppelcider. Söndagsnöjen!

2 kommentarer:

  1. E kommer no ga bra ska do sii! :) Lycka till igen en gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack! ja tror nog också att he kombär ga bra, känns bara som så stort ansvar :)

      Radera