15 april 2012

Motivationsfaktorn

Okej, låt mig nu presentera för er en teori om ett ord. Detta inlägg har jag haft på tungan jag vet inte hur många månader, men jag har aldrig riktigt kommit på hur jag ska börja. Idag i bastun slog det mig, att det är väl för tusan bara att börja!

Nu ska jag försöka förklara så enkelt som möjligt åt er, vad jag avser med ordet motivationsfaktorn. Det är nämligen så, att ibland så får jag riktigt mycket motivationsbrist. Dvs. jag tycker att allt är tråkigt, jag vet inte hur jag ska få tiden att gå, och jag ser inga ljusglimtar i vardagen whatsoever. Men då kommer jag på något som snart händer, något som väntar på mig - det kan vara på kvällen, det kan vara till helgen, nästa vecka, eller till och med om några månader. Det fenomenet kallar jag alltså för motivationsfaktorn.

Låt mig ge er ett enkelt exempel: Klockan är 08:50 och jag har nyss fått ut alla dagisbarn på gården. Det ösregnar. Precis varenda en vill att jag ska göra fart åt dem i gungan. Eller berätta en historia (läs: minst hundra) vid klätterställningen. Det är nästan en timme tills vi ska gå in. När det känns som om det inte kan bli tråkigare eller usligare, så kommer jag plötsligt på, att jag har en halv platta Fazers Marianne i kylskåpet, som väntar på mig när jag kommer hem. Då får jag ett leende på läpparna, och jag orkar en stund igen.
Eller när det är lördagkväll, och jag står utomhus och fryser, och lyssnar på när tio grabbar pratar om vilken bil de ska köpa som nästa. Och jag absolut inte kommer på något att säga, och ingen verkar lägga märke till mig heller. Och klockan är bara tio eller halv elva, och jag vet att det är onödigt att börja tjata om att fara hem förrän klockan är mot ett. Och så kommer jag på, att sen när vi väl kommer hem, då får jag kramas med min älskade gubbe hur mycket jag vill.
Eller när vardagen känns extra grå och trist, och man inte orkar med något. Och så kommer man på, att om inte alltför många månader åker vi iväg till KARIBIEN.

Det, mina kära vänner, är motivationsfaktorn.
Vad tycker ni? Vettigt eller bara helt dumt?

2 kommentarer:

  1. Ifall e funkar ere ju lysande! ..tyvärr bruk e int lyckas höj min motivation, eller så anstränger ja me int tillräckligt mycket hejlt enkelt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. bruk no funk för me.. åtminstone en stund ;)

      Radera