23 april 2012

Lite om träning och sånt

Så, hur går det egentligen med mina -14kg från 22.augusti tills sommaren? Tja, inte så bra faktiskt. Men som ni kanske förstår så har jag slutat bry mig. Tycker jag är snygg som jag är, faktiskt! Visst, varje dag jag tittar mig i spegeln ser jag något som jag vill ha bort eller ändra på.. T.ex. mitt ryggfläsk, eller fläsket på insidan av låren. Men det är väl småsaker. Huvudsaken att man är glad och frisk och mår bra! Det tycker i alla fall jag. (och ja, man kan väl säga, att detta blir en slags fortsättning på mitt superinlägg från i vintras.)

Måste nog säga att min kroppssyn har ändrat ganska drastiskt dethär senaste halvåret. Visst, nog vill jag se slank och snygg ut, och visst, nog strävar jag efter att gå ner dedär kilona, så jag blir lika trimmad som för två år sen. Men, tiderna ändras, och så gör även kroppen, och dess kapacitet att förbränna och förändras.
Jag är medveten om att jag är storbyggd, det kan jag inget åt. Men jag är också väldigt muskulös. Och samtidigt medveten om att det går att äta rätt och träna sig slank. Jag har bara inte motivationen och tiden just nu. Har stoppat i mig alltför många smörgåsar och chokladplattor för att det ska lyckas. Sen tänker jag inte heller bli nån såndär diettönt, som provar på alla möjliga (dyra!) knep för att gå ner i vikt. Jag tror på att man kan göra det naturligt, bara man vill. Jag blir bara så sjukt irriterad på min kropp, som inte vill som jag vill.

För det första, jag unnar mig något gott ibland, för det tycker jag man ska göra. Man får fel i huvu om man bara måste äta sallad osv. För det andra, jag tränar så mycket jag hinner och orkar, oftast 5 dagar i veckan, ibland flera gånger om dagen. För det tredje, nej, jag tänker inte börja med löpträning eller gå på gym, det är inget som motiverar mig. Jag fortsätter dansa zumba och rida och cykla och promenera och simma, och ibland sticka på en länk eller två. För det fjärde och sista, jag tycker som jag tycker, och ni andra får tycka precis som ni vill. Men jag är nöjd med mig själv, för tillfället, och vill inte längre fundera på om jag får äta en chokladstång denhär helgen, eller var det nästa. Jag tackar inte nej till en smörgås vid frukosten vid dagis, om jag är hungrig, även om jag vet att jag borde undvika det. Jag äter vad jag äter, och tränar efter det, och skitsamma om jag inte väger 60kg som "alla andra".
JAG DUGER ÄNDÅ!

7 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet Mimmi!
  //Linn Nybäck

  SvaraRadera
 2. Du duger precis som du e! :) / Sofie.L

  SvaraRadera
 3. ja hallde no me. Ja ork no ärlit int rikti bry me i dehä extra fläski som hänge liti här å var baket ti extra kilona ja had lagt på me tå ja va gravid antingen så fa di bort elle så e di tär. Ja har int na motivation att rant runt som e dår för att si ut som en sticko ja far ut å ga me vagne å buri såde småt göra plankan men ja tror no he e tär tå iaf för stunden san får man väl no na knäpp så man ska träna som en idiot ett en stånd :P

  SvaraRadera
 4. WORD! Du e perfekt som du e, o "all ader" väger int alls 60kg! :D

  SvaraRadera
 5. ja ha sagt e förr o säger e igen; You go girl! :D

  SvaraRadera
 6. tack, så rolit me sporrande kommentarer! :)

  SvaraRadera