25 april 2012

Hustönten

För den som eventuellt är nytillkommen på denhär bloggen (välkommen, i såna fall!) kan jag berätta att jag är en riktig hustönt. Jag älskar hus, verkligen. Vet inte riktigt vad det beror på, men jag är tokig i dem, bara. Ibland brukar jag surfa in på Riskas hemsida bara för att titta hur folk har det i sina hus. Och eftersom det oftast är väldigt fult inredda hus som är till salu (sori), så fantiserar jag också om hur man kunde göra om dem, tapetsera, inreda, etc.

I flera års tid har jag, från och till, suttit och skissat på egna ritningar. Och drömmen är ju förstås att jag, när den dagen kommer, ska få rita mitt alldeles egna hus. Minns första gången jag berättade åt Kalle att jag brukar rita hus. Han fnös, och sade något snorkigt i stil med "jaha, man måst jo faktiskt tänk på sakers placering tå man gör toko, it kan man jo lägg badrymen vannsomhelst, t.ex." (typisk rörmokar-kommentar!?). Minns också hans min när han började gå igenom min ritning, och sakta fick konstatera att det var mycket bättre än vad han hade förväntat sig. HAH.

Nå, till min point. Idag när jag oskyldigt satt och bläddrade i en tidning med trädgårdsinspiration, fick jag plötsligt syn på en reklam från Kuusamo Hirsitalot. Spärrade upp ögonen och tittade igen. Fy fasen vilket fint hus de hade på bilden, alltså! Hade inte tänkt starta igång datorn förrän ridturen, men kunde inte hålla mig. Jag. Bara. Måste. Se. Om. Det. Var. Något. Att. Ha.
Tyvärr så var det ju inget för kräsna mig. Har faktiskt aldrig hittat ett ända färdighus som jag inte skulle hitta något att ändra i. Men många fina hus hittade jag, som jag gärna hade beställt hem direkt, bara jag haft pengar.

This is what I'm talkin' 'bout:

GE MEJ
Detta går också bra
Eller detta
Dethär är också vääldigt fint


Ja, ni förstår att jag kunde sitta och länka hela kvällen. Men det betyder också att jag borde sitta och påpeka allt jag skulle vilja ändra på i sådana fall. Och det orkar ju ingen läsa. I och för sig tror jag att denna text också föll under kategorin "antecknar i mitt rosa ponnyhäfte..." för er. SORI.

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. ja visst ere!!? västa e jo att man bara kan fantisera om tode hus... suck

   Radera
 2. suck va ja ha drägla över stockhus-leverantörs-hejmsidorna i mang år.. NO igen e ja in på ett lagom litet/stort 1-plans vinkelhus! Största kravi e ett bra planerat kök, åså får rästen utga från he :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo ja siter no också å dräglar tå ja får tillfäll.. mett krav e att e åtminstoni måst ha en vind, tri våningar e bara ett plus (tycker jo om ti städa ja, hehh hehh). köki e jätteviktit, jo, he får itt va fö puttenuttit, å sakren ska va på "rätt ställ". san e ja å noga med vann badrymen, vessona å kodinhoitohuone e, tycker itt om tå di e utspridd elär i en enda klump.. helst brevi varader nastans!

   Radera
 3. Ååå va hede sista va fint! Di ringd åt me från banken igår för att koll att allt va OK å om ja har planera göra na som ja eventuellt behöver bankens hjälp till, jag bara att Nää, int nujust tå ja studerar. I mina tysta tankar sku ja ha lagt till att om 2 år kan ja no ta ett lån å böri bygg hus :D Vitsi ja vill böri göra na på riktit nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tycker bäst om hede fösta ja.. men liti stor å antagligen svindyr. men he e ganska nära he husi ja har rita sjölv, täför tyckt ja om e! kranto som ja e sko ja jo föståss änder på några saker om ja sko få, men he va faktiskt ovanlit liti..
   tycker man sko kona snabbspol några år no så man får byri fötjän å bygg na :D

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Ja ha fastna för stenhus redan för mang år sedan - men vart no totalt såld på hedi första husi! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja e liti till å från va ja vill ha fö hus.. men innerst inne har ja allti vila ha ett stockhus. sko jo föståss helst bygg sjölv, men jo, hede fösta.. alltså ja sko vila ha e NO! he e så jädrans snygg! (å he e itt ens na mang saker ja sko änder på i e)

   Radera
 5. Inte bara jag som har hus-feber, låter det som. Har förr alltid varit emot att bo i egnahemshus, men efter att ha haft rörremont i över ett halvt åt nu och grannar som börjar borra i väggen mitt i natten, så längtar jag tills den dagen jag har ett alldeles eget hus. Där den enda jag har att skylla om det är mycket ljud, är mig själv. ;) Trevlig blogg du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tror det är ganska vanligt i denhär åldern, faktiskt.. vissa (av mina bekanta, t.ex.) har ju privilegiet att redan ha ett hus, eller vara pågång med bygge/tomt. då blir man nog ännumer sugen.
   förstår att det irriterar med rörremonten, hoppas verkligen att det inte blir nåt sånt här i "mitt" höghus.. skulle nog bli tokig!

   tack så mycket för den :)

   Radera