23 mars 2012

Gomåro shannshajn!

Nyvaknad och utfodrad i ett strålande vackert Oravais. Blev risgrynsgröt och semla till frukost/lunch idag.Tror minsann jag skippar mina kurslitteratur-planer idag, och sticker iväg på en promenad istället. Vet dock inte riktigt vem jag skulle få med mig från denhär byn... Kalle är sista dagen på praktik, och honom har det nog aldrig funnits något hopp för att få med på promenix. Hade jag inte varit förkyld tror jag det hade blivit en länkki längs min "sommarrunda". Längtar till sommaren då jag får börja träna upp uthålligheten igen. Längtar dock inte efter dagarna efter, då jag är sjuk och stel och hopplös i kroppen..

På tal om sommaren så är ju dethär med sommarjobb ett evigt dilemma. Som det ser ut just nu så blir det Solstrands Trädgård igen, i maj-juni. Har sökt till diverse olika ställen, men som vanligt så vet ju ingen förrän i maj. Och sen när alla hör av sig och säger nej, vad gör man då? Har sökt till simskolan i Nykaabi som lekledare i juli, så det hoppas jag innerligt på. Annars bli det Fastighetsservice och Mirka igen... Ni vet inte hur irriterande det är när det inte finns dagisjobb för "utomstående" sommartid. Jag vill ju ha arbetserfarenhet och "foten in"! Nåja, får väl trösta mig med att dethär (hoppeligen) är min sista sommar som sommarjobbare. Puh.

Men nu ska jag sluta rolla på om dittan och dattan, och fiska promenadsällskap. Ha en underbar fredag, allihopa!
(och i helgen tror jag minsann att jag ska prova på denhär kladdkakan)

Bilden är från oktober 2009.

2 kommentarer:

  1. Förstår din frustration. Själv sökte jag aldrig sommarjobb på dagis, för att jag vet att de flesta dagisar har stängt t.ex. julimånad.. Å om de har öppet så pusslar de med semestrar. Själv vet jag att jag åtminstone har jobb i juni ännu, men sen är det lite oklart.. Får bara hoppas jag får vara kvar där jag är nu. Du kan ju säkert höra dig för om möjlighet att vikariera sen på det ställe där du skall göra din praktik nu. Då får man ju foten inne åtminstone lite.

    SvaraRadera
  2. Väldit irriterand, jo.. He säjr ju sesjölv tå 1/5-15 dagheim e åpp på somarn, att behovi åv utomstående dagistanter int e så stort. har faktiskt skicka åt dagvårdschefin i Nkby å meddela vann ja e på praktik å att ja e intressera. men som ja gissa så sa on att di vejt först i maj nangang. int rolit ti vänt ti "sista minuten", ifall man int sko få na :/

    SvaraRadera