16 februari 2012

Den ocensurerade sanningen

Sara utmanade sina läsare att sätta upp en bild på sig själv osminkad och ofixad. Dethär är ju en vardaglig look för mig, inget ovanligt.. Jag fixar mig väldigt sällan. Brukar bara använda täckstift vid ögonbrynen (har så mörka hårstrån att det ser sjukt ut när jag inte plockat), och så mascara till skolan.
Om jag ska på något "finare" evenemang brukar jag sminka både övre- och undre fransarna, och ibland till och med sätta lite rouge. Är verkligen dålig på dethär med smink.. Lite okvinnlig på den fronten. Så någon noja över att se representativ ut när jag går nånstans har jag aldrig haft. Trivs bäst i myskläder osv, så det är inget som helst problem för mig. Dock så kunde det ju vara trevligt att klara av att göra sig fin nångång också, menmen...
Sen måste jag nog erkänna, att om jag inte hade såhär sjukt fin hy (för det tycker jag att jag har!) så skulle jag antagligen ha en helt annan syn på dethär med smink och att fixa sig. Men jag har haft tur hela livet! Hade lite finnar i pannan när jag gick i sexan, that's all. Ibland när jag ätit mycket godis kan jag få nån finne, men dom är så små så dom syns inte ens.. Vissa har det bra.

(på bilden ser ni hur mina "finnar" kan se ut: den lilla pricken i pannan...)

2 kommentarer:

  1. Smink går väl an att ha men jag tycker många av dom finaste ansikten är dom utan smink eller med endast lite grann. Man blir ju nästan mörkrädd när man ser vissa dränka hela sitt face. Tjejer ska tydligen se mer eller mindre ut som dockor idag. Allt som gör en unik ska döljas liksom.

    Bra utmaning, hoppas många läsare vågar göra samma :) Det är ju en bra början till att kanske våga gå sminklös även ute bland folk.

    SvaraRadera