29 augusti 2011

hösten är här

igårkväll insåg jag att det faktiskt har blivit höst nu, på riktigt alltså. villaavslutningen är förbi, löven ramlar ner ur träden, det blåser friska höstvindar, rönnbären har fått sin rätta färg, och den ända som känns bra på kvällarna är att krypa ner under filten i soffan med tända ljus och en rykande varm kopp té . dessutom börjar skolan om exakt en vecka. allt annat är mysigt, men det vet jag inte om jag längtar speciellt mycket efter. faktiskt.

i helgen så har vi varit i Årvas då, som vanligt. på fredag var jag så krasslig så jag bestämde mig för att göra ingenting. så medan Kalle och grabbarna hade ölparty nere i källaren så låg jag i soffan och tittade ungefär femhundra avsnitt Desperate Housewives, och käkade saltakex med diverse pålägg. det var gött. sen blev jag trött och irriterad och vi skrek lite åt varandra. det slutade med att jag blev utlåst och antagligen fick lite mera feber än vad jag redan hade. great.

lördag fixade Kalle på Asconan, och jag satt och mediterade i mina egna tankar ganska länge . men som tur så fixar det sig alltid, och vi åkte till puben och hämtade varsin kebabrulle, vilket förresten var det ända jag åt på hela dagen. wow!
på kvällen fick vi sällskap i form av t.ex. Citt och Adde (t.ex. skrev jag för att vi hade flera på besök, men de stannade inte till det bittra slutet), och så tog vi Ida med oss och stack till Nabben på lite öl och lonkero. det var väl helt trevligt, i alla fall var det härligt väder! sen for vi och hälsade på till Bambaviken "en sväng", och var där till klockan halv fyra på morgonen. det visade sig att jag KAN sjunga även när jag är förkyld och har min "smurfröst". vackert så.

igår, söndag, tittade vi lite tv och tog det riktigt lugnt bara. sen for jag hem och rida Elli i det halvt stormiga vädret, och blev bjuden på äppelpaj och vaniljsås hem-hemma. vilken tur att jag inte skrev upp någon regel om att äta nån bulle nu som då. för då hade jag nog varit dödens efter denna helg, svärmor hade nämligen lämnat fudge-kladdkaka åt oss... back in Jeppis så mös vi i soffan och tittade Star Wars, tydligen ska vi ha maraton på det nu.

två futtiga bilder tog jag i helgen.. här musiceras det i Bambaviken!

idag väckte gubben mig halv tolv när han skickade och frågade om jag kan göra mat tills han har paus. sagt och gjort, hoppade upp, klädde på mig, borstade tänderna, och fixade bandspaghetti med baconsås, mm!
nu funderar jag vad jag ska hitta på resten av dagen... vet inte riktigt om jag ska våga fara på zumba ikväll, känner att jag fortfarande är ganska slut i kroppen. så alternativet är en promenad och bara 20min träning här hemma istället. men det lockar nog inte speciellt mycket, måste jag erkänna. DH säsong 5 it is...
när K kommer hem från jobbet blir det att åka och handla, och sen är det väl dags att städa här igen. suck. men som tur är det inte jag som behöver torka damm idag, och då känns det genast mycket bättre, moahah. ikväll ska vi då alltså fortsätta vårt Star Wars-maraton. ursäkta för detta långa inlägg. over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar