1 augusti 2011

helgen i stora drag

FREDAG
steg upp ½7, styrde kosan mot Nykaabi och jobbade mellan ½8 och 11. familjen Heikius hämtade upp mig på torget, och så åkte vi iväg mot Kokkola. åt lite mat vid Matilda's café, och sen blev det Bostadsmässan i 3-4h. som sagt var det väldigt bra!
åkte via Jeppis på hemvägen, Kalle och jag var och hämtade vår vardagsrumsnatta och vattnade blommorna, medan svärmor och svärfar var till Prisma och handlade. var tillbaka i Årvas runt klockan 6, och jag var trött och slut och hungrig och hade en dundrande huvudvärk. vilade en stund, duschade och fixade mig, hade besök av Ronny, och sen for vi till ABC och äta.
Kalle och jag stred en liten stund om vad vi skulle hitta på, och sen hoppade vi i bilen, med mig som chaufför, och åkte till Tommys i Eljasus. snackade med honom en stund samt lyssnade på musik, och så åkte vi sen till Rönnskär på en villafest. det var ganska tråkigt, så runt 1 åkte vi tillbaka hem, och så var den kvällen över. tack och lov.

LÖRDAG
steg upp, K fixade frukost åt oss, och sen packade vi ihop och åkte iväg till Heikius' villan. spenderade dagen med att göra massa roliga saker, t.ex. paddla kanot, kasta pil, spela Mölkky och Kubb, äta lite gott, fixa maten inför kvällen, simma lite... en otroligt skön dag!
runt klockan 7 började gästerna ramla in, och så var det alkohol, god mat och gott sällskap som gällde resten av kvällen. badade bastu och simmade, hade det riktigt bra! men sen hände det som inte fick hända...
vi flickor hade badat först, och sen när pojkarna skulle i stannade jag ännu kvar i bastun en stund. tänkte jag skulle skölja av mig innan jag gick därifrån, och hällde en skopa vatten över mig. problemet: grabbarna hade varit så lata att de inte orkade gå ner till sjön och fylla på vatten, utan de tappade det direkt ur varmvattenboilern... vilket inte jag visste, och hällde alltså ca 80 gradigt vatten över min överkropp. AJ. spenderade resten av kvällen med att sitta och kyla mig då alltså... gick och lade mig kl. 4 i mina smärtor, medan de andra fortsatte till ca ½6.

SÖNDAG
vaknade, plockade undan i stugan, åt lite frukost och tittade ett avsnitt Vänner tillsammans med Kalles papi, och sen åkte jag och K iväg hemåt. längs villavägen började alla Mercans lampor blinka, och så dog den. visade sig att fläktremmen hade gått av och trasslat in sig i fläkten, så Martin fick komma och bogsera hem oss. great...
sen tittade vi TV, käkade lite mat, och så for Kalle på bandövning till Maxmo, jag åkte hem-hem till Nykaabi. var ute på en otroligt härlig tur med Elli, som jag redan nämnt. sen försökte jag tvätta vår vardagsrumsmatta, men det gick inte riktigt så bra som jag tänkt mig... antar jag får köpa en ny ändå, suck.
så for jag på makaronisalladsdate till Victoria med Tossa, och det var riktigt trevligt! back to Årvas, duschade och sen blev det då alltså filmtajm tills vi gick och lade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar