22 augusti 2011

a brand new start

idag är dagen då jag lägger mina galna matvanor bakom mig och börjar ta i med hårdhandskarna. dagen då jag börjar träna aktivt åtminstone fyra dagar i veckan. dagen då jag påbörjar resan att få bort mina 13 extra kilogram. mitt första delmål är -5kg innan jul.
det kommer att bli tufft, det vet jag. men för den som inte vet, en gång gick jag ner 22kg på ca 7 månader, och då tränade jag nästan inte alls. så 13kg ska väl nog kunna försvinna på ett år, bara jag ger mig fan på att lyckas. riktigt mycket fan också.
jag tänker inte börja med några extremdieter, det har aldrig funkat för mig. jag blir bara trött på det och så ger jag upp och går upp lika mycket igen. plus mera. så nej, inget sådant. istället tänker jag börja minska mina matportioner, balansera upp med lite mer sallad och frukt istället för brödet som jag levt på hela sommaren.
och förstås börja reglera mitt godis-intag. från och med nu så ska jag vara stenhård; en gång godis och en gång chips i månaden. och som jag redan nämnt, de veckor då jag tränat hårt, alltså fem-dagar-i-veckan-hårt, så får jag äta "veckosnacks" på söndag, t.ex. vindruvor, popcorn, glass, nötter... lite "nyttigare" grejer alltså. om jag går på kalas kan jag förstås ta en tårtbit, men jag behöver inte trycka i mig allt som finns. man måste få unna sig, annars orkar man inte! så resonerar jag.
så nu börjar min resa, och jag önskar mig själv j*vligt mycket lycka till. jag orkar nämligen inte börja störttjuta när jag ser mig i spegeln längre . det är över nu . fläsk, försvinn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar