17 augusti 2011

the answer to your questions

vad glad jag blev idag när jag loggade in och såg att jag hade fått så många frågor! mycket trevligt, jag ska försöka svara så bra jag kan.

Linda frågade mig
1. hur länge ha du å kalle vari tisammans?
2. ge namn på 5 av dina favoritbloggar!
3. hur går det me studier/jobb just nu? berätta allt :D

jag svarar:
1. Kalle och jag blev sådär halvt officiellt tillsammans den 30. oktober 2009, så vår 2 års dag närmar sig alltså med stormsteg!
2. läser inte så många bloggar regelbundet, brukar mest titta in på olika ställen. men min absoluta favorit är Fredrik Backman! har du inte besökt hans blogg har du missat något, verkligen. sen brukar jag läsa bloggar av folk jag känner/är bekant med,
3. eftersom min skola inte ännu har börjat för i år är det lite svårt att säga, men åtminstone förra året trivdes jag väldigt bra att studera till barnträdgårdslärare. blir bara mer och mer säker på att det är vad jag vill göra i framtiden! lärare och skolkamrater har varnat för att denna höst kommer bli den tyngsta under dessa tre år, så jag väntar med skräckblandad förtjusning på att vi ska börja igen den 5. september!
angående jobb så har jag alltså blivit anställd av Liisan pizza här i Jakobstad tidigare i sommar. kommer bara att jobba där som inhoppare någon helgkväll emellanåt. men en extra slant är väl alltid en extra slant! sen har jag nyligen också fått jobb vid mosters mans jobb, en bygg-ingenjörsfirma här i stan. där kommer jag att börja städa ca 4h/vecka. eventuellt kommer jag också att jobba åt Nykarleby Fastighetsservice (som jag också har sommarjobbat åt 3 år) och städa ett kontor 1 gång varannan vecka. så många bollar i luften alltså!

sen frågade Christina
1. Vad har du för inredningsstil? Eller vad gillar du för inredning?
2. Hur länge har du sysslat med hästar och ridning?

och jag svarar:
1. egentligen är det ganska svårt att definiera min inredningsstil.. jag är ganska ombytlig, och kan t.ex. en månad tycka att lite gammaldags stil är riktigt fint, medan jag nästa månad är mera inne på modernt och nytt. om man tittar på hur vi inrett här i vår lägenhet kan man kanske säga att det är ganska mycket IKEA, alltså väldigt basic stil, som jag sen brutit av med lite mönster.
tycker kanske bäst om svart, vitt och brunt, vilket också syns hemma hos oss. dock är jag ett stort fan av lite ovanligare/starkare färger, såsom orange och senapsgult, rött.. och inreder gärna med små detaljer i just en sådan färg. men mest beundrar jag de som vågar göra sin egen grej, pröva på nytt, som inte är rädda för vad andra ska tycka!
2. första gången jag tog en ridlektion var jag 5 år gammal, och sen dess har det fortsatt, och bara blivit mer och mer. när jag var 12 år gammal fick jag börja sköta och rida Billy, en bekants häst. henne red jag ca 2-4 dagar i veckan tills hon dog i cancer i november 2007.
ägaren till henne hade då redan köpt en ny häst (2005) som jag sådär smått fått börja rida, Elli, som jag rider ännu idag. till en början tävlade och tränade vi väldigt mycket, men eftersom hon börjar ha åldern inne, hon är redan 19 år, och har haft problem med hovarna, så har det mest blivit lugna terrängturer dethär senaste året. men det är skönt det också!

sen frågade ännu MX
Ska du fa 4.9 o kolla på dressyr tävlingarna som hålls i Jeppis?

och jag svarar att jag faktiskt inte är riktigt säker. är inte speciellt intresserad av dressyr, tycker bättre om hoppning. men det kan bra hända ifall jag har tråkigt den söndagen och vi ändå befinner oss här i Jeppis. oftast brukar vi dock vara i Årvas över helgerna. så vi får se hur det blir med den saken!

3 kommentarer:

  1. Vi e ganska lika i inredningsstil, ja e väldit in på dehär me basfärger i vitt,beige,brun å svart åså röda/blåa inslag. Fast om jag sku få välj så sku ja renover å inred ett gambert hus. Men he vill int sambon, så den dagen vi går i hustankar så var e väl nybygge.

    SvaraRadera
  2. ja precis, he ska va basic men me liti personliga inslag :) nästan viktigast e ja med att allt ska match... t.ex. sko ja aldär kona ha olika nyanser åv nan färg!
    hede e no ett dilemma för me.. min stösta dröm e jo ti rit mett eget hus, men sko också va sugen på att renover ett gamalt, iaf fö tillfelli. men får si tå den dagen kommer va e blir!

    SvaraRadera