18 juli 2011

mörbultad och skrivglad

Tossa och jag 15 år, på rippiläger sommaren 2006...

så var en till helg över, och en ny vecka har satt igång!
idag i jobbet har jag haft maximal otur: först ramlade jag omkull och slog knät, får antagligen ett fint blåmärke eller en bula.. sen när vi nästan var klara att gå på eftermiddagskaffe var det ett ställe där golvet lutar otroligt mycket (inåt mot en golvsil), och eftersom vaxborttagningsmedlet (vilket ord!) som vi breder ut på golvet är väldigt halt, så halkade jag förstås omkull. så nu är hela min vänstra sida riktigt sjuk, samt korsryggen i höger sida. dessutom slog jag moppen i ansiktet, vid detdär benet under ögat, så får se om jag får blåöga nu också! jag är alltså minst sagt mörbultad. hoppas jag kommer mig upp ur sängen imorgon...

för övrigt har jag väl inte mycket nytt att berätta. angående helgens bravader, kan jag säga att jag har inte varit på världens bästa humör... men så ska det väl vara ibland också!
på fredagskvällen styrde jag kosan mot Nykaabi, och spenderade några timmar med min kära Tossa. vi fixade tortillas, samt käkade en mumsig kladdkaka som hon hade bakat. sen blev det bastubad och cider ute på terassen, ah! skvallrade en stund, tryckte i oss chips och godis, och sen lade vi igång en film; Dear John. snyftade oss igenom den, och när klockan var runt 1 släppte jag fröken och sova, och for själv till Pedros, där Kalle och några PUF-medlemmar var. och förstås var min sambo i sådant skick att han var högljudd och uppförde sig som ett svin, och jag fick lov att agera chaufför hem, vilket säkert skulle ha varit trevligt om det inte hade ösregnat (man såg ½ m framåt), och mitt passagerarsäte misshandlats med massa ölspill och snobbiga fraser... fuck yeah.

på lördag sov jag länge, småsurade, och sen styrde jag kosan mot Jeppis. städade och plockade lite smått i lägenheten, och sen for jag till Liisan pizza och assisterade chefen mellan 4 och 9. riktigt trevligt, hade passligt mycket folk och jag tyckte jag skötte mig helt bra. ska väl nog bli nice att börja jobba där ibland!
när jag kom mig tillbaka till Årvas fixade jag mig snabbt, hoppade på cykeln, och for till Krooks', där det var lite förfest. vi satt ute på terassen och pratade och skrattade och drack lite, innan vi sent strax efter 11 styrde kosan mot Kaffestugan, där det var den årliga dansen. jösses vad mycket folk som hade hittat dit!
riktigt bra hade vi det, stämningen var på topp, lonkeron flödade, trubadurkillarna var bra, och vi fick till och med dansat några danser (dock mest med Einar, eftersom Kalle var för "upptagen"...). sen när det blev stängningsdags styrdes kosan mot Uffe&Camillas, där vi var ungefär till klockan 5. som vanligt blev det musiceras, prat och skratt, och vi hade det riktigt bra. fick lägga till en ny låt till min "he-vi-bruk-sjung-me-Uffe-å-Camillas"-lista; kunde tydligen sjunga Diamonds and Rust nu också, yeah!

igår gjorde vi inte mycket alls på dagen. Kalle hade orsakat en till av sina ökända spykatastrofer strax efter att vi kom oss i säng, så jag kunde inte stanna kvar i rummet (och nej, det går aldrig att väcka honom så att han skulle städa upp efter sig, han är typ medvetslös när han spyr i sömnen). dessutom sov Einar nere i sängen i källaren, så dit kunde jag inte gå heller. alltså fick jag sova på vardagsrumssoffan. och alltså vaknade jag 1. när solen gassade genom fönstret 2. när svärfar steg upp typ klockan 8 och hämtade tidningen
3. när resten av hushållet steg upp och började fixa frukost, mat osv. var alltså ganska trött hela dagen lång!
fick upp Kalle och tvingade honom att städa, fick i oss lite mat, och sen bestämde vi oss för att åka till Vasa på Harry Potter (Einar följde också med). så styrde vi kosan dit med Nissipissi då, tänkte nästan bli lite sena, men icke! filmen var bra, precis som förväntat, och det var sorgligt att det faktiskt var sista filmen i serien. kommer nog att sakna det lite... men nu är väl barndomen över då, hehe!

och nu har jag skrivit alltför mycket, ska fixa mig lite och börja ställa mig, jag, Kalle och Ida ska till Jeppis ikväll, och se om det finns något hörbart på Parkrock . i år igen missar vi ju Jakobsdagar, eftersom vi ska till Tammerfors på Kardaanikunkku fredag-söndag, men jag vet inte om det gör så riktigt mycket för mig. är väl ändå för gammal för att sitta i Skolparken och supa kvällen lång, och Melodykön lockar inte precis... så kanske det är bra som det är!
och det luktar ännu spyor här. jag märkte just att datorsladdarna är täckta i fräscha brun-orange fläckar. bläää. hejdå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar