14 juli 2011

hör och häpna


kan ni tänka er att jag, Maria Paula Annika Heikkilä, ikväll har varit ute och SPRUNGIT! det är något som inte händer varje dag... rättare sagt händer det ungefär 2 gånger om året, när jag får fnatt och får för mig att det skulle vara trevligt att sticka iväg på en löprunda. idag var en av de dagarna. jag var ute och joggade/gick i 1h, vet inte hur många kils det blev, men kanske 4-5? i alla fall så gick jag mer än vad jag sprang, men det är kanske förståeligt. det var skönt hursomhelst!

konstaterat: jag borde införskaffa mig ettpar riktiga "lenkkare", alltså joggingskor, ifall jag ska syssla med sånthär flera gånger, för idag lånade jag svärmors, som var en nummer för stora. och så har jag inte speciellt bra kondition heller, för jag flåsar som en häst i värmen. vilket också är orsaken att när jag springer, gör jag det ensam.
sen har jag också löst dilemmat med varför jag INTE KAN springa. jag har alltid trott att det har att göra med att jag springer på tårna, och därför får så himla sjukt i vaderna att jag inte orkar. eller sen att det är min hålfot som är boven i dramat. idag insåg jag att jag inte längre springer på tårna (snarare så klampar jag ner fötterna så hårt i marken jag bara kan), utan att det är mitt korta ben som spökar.
ja, när jag var liten hade jag en slags höftstöd, men det hjälpte nog inte, för mitt högra ben är fortsättningsvis kortare. vilket kommer att resultera i rygg- och höftproblem sen när jag blir tant, tror jag.
men anyhow, när jag sprang lade jag märke till att mitt högra ben vrids när jag springer, vilket leder till att jag överbelastar insidan av min vänstra fot och utsidan av min högra vad och höft, vilket skapar lite smärta och irritation. dessutom har jag så stor hålfot (alltså benet i foten är överdrivet högt) att det börjar "dra" när jag har lugnat ner mig. men det kan nog bero på skorna...

men hursomhelst så var det faktiskt riktigt SKÖNT (!!!), och jag tror att jag till och med kan tänka mig att göra om det nångång. snart. kanske. mamma, har du extra skor åt mig i din skohylla??

1 kommentar:

  1. Faktiskt så finns dina länkkare här hemma i skohyllan! De har du typ kanske inte använt sen högstadiet... men i bra skick är de, jag har använt dem ett par gånger innan jag köpte nya i fjol.

    SvaraRadera