16 juni 2011

några små bekymmer

- hur ska jag gå tillväga, när mitt H&M-paket är vid Posten i Jeppis, som har öppet till klockan 5 på vardagar, och jag jobbar i Årvas till halv 8? kan man skriva en fullmakt vid en annan post"station", och sen ge den åt t.ex. sin mamma, moster..? eller går det att skicka paketet från Jeppis till Årvas?
säg gärna till om du har erfarenhet av detta dilemma, jag är inte speciellt insatt...

- räknade min ekonomi hittills denna månad, och insåg att jag har ca 75€ att leva på resten av månaden. (visserligen har jag 2000€ på kontot, men brukar ha som princip att inte "gå på minus", utan använda det jag har fått från föregående månad.)
frågan lyder, ska jag gå på minus, eller ska jag begära att få ut halva lönen av min chef? hon sa tidigare i veckan att jag får lön precis när jag vill, jag behöver bara säga till, och jag svarade "det är nog inget problem för mig, klarar nog mig till slutet av månaden". hehehehe. tydligen inte!

- sover väldigt dåligt om nätterna här i Årvas. sängen är obekväm, Kalle breder ut sig, och jag har jättevarmt, oavsett vädret utomhus. vaknar flera gånger och är endera kissnödig eller så drömde jag något konstigt och vaknar upp. detta resulterar i att jag är dödstrött på morgonen, även om jag då sovit 10h (om man inte räknar med "avbrotten" i sömnen.) de nätter som jag väl kan sova utan att svettas eller bli krossad av Kalle vaknar jag av att jag sovit på min egen arm som sen har domnat alldeles. great!

- jag är jättesuper godissugen, men får inte äta chips eller godis förrän nästa helg. då har jag klarat mig en hel månad!!! eller visst har jag ätit någon enstaka godis eller en näve chips, men det tycker jag inte räknas. och det börjar faktiskt synas lite resultat, även om jag inte tränar nästan alls, och jag har ätit typ 5 glassar i veckan. wohoo!

- jag har glömt mig kameraladdare i Jeppis, och kameran visar att den bara har en stolpe . en stolpe DENNA HELG?! faa'an också.

- har fullt av pigmentfläckar i ansiktet och på armarna! buhuu, jag är inte jämnbrun längre... dessutom sägs det att "once you've got pigment, you never go back", eller liknande. hade när jag var liten, så försvann det emellan, men så ifjol efter södern fick jag igen. så jag antar de fula vita fläckarna är här för att stanna :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar