2 maj 2011

kemora-söndag

fick återigen ta lite sovmorgon, startade iväg först halv 8 denna dag. satt återigen på med svärmor & svärfar, men sen fick vi ju ta egen bil hem på kvällen.
K började igen med att visa upp bilen, vi käkade frukost och gick omkring för att hålla värmen (det blåste så sjutusans, hade full vinterklädsel på men huttrade ändå). 11 började tävlingarna, först körde de resterande "grabbarna", och sen spenderade vi resten av dagen med att titta på.
på kvällssidan blev det återigen dags att buda på bilar, samt att skydda vår egen. hann nästan bli nervös, vi hade satt 4 skydd, och så var det 2 främmande bud. men denna gång hade vi tur och fick behålla vår nyfunna kärlek! (älskade verkligen att köra med den bilen, så himla bra grepp hade den, och riktigt bra effekt också.)
Martin hade otur och blev av med sin bil, med de otroliga oddsen 5-1! han hade alltså skyddat sin bil med fem, och det fanns ett utomstående bud, men det gick ändå till dem... som tur så var inte gubbarna så intresserade när de väl kom sig till bilen, och han köpte tillbaka sin pärla.
ingen ny bil fick vi heller, även om jag tyckte att det borde ha varit min tur att fiska hem en nu. lastade och packade ihop alla saker, och sen åkte vi iväg runt 7 igen. stannade återigen vid Neste, även om jag insisterade på Vilttorpet. det blev en hamburgerpizza denna gång, ganska gott men lite för mycket sallad för min del.
sen "hem" till Årvas, rensade ur bilen, packade ur väskorna, tog picket & packet, åkte via Nykaabi och hämtade tvätten, och sen home sweet home Jeppis. tittade ännu Fringe och drack en kopp té samt löste lite Sudoku innan vi sökte oss i säng. en tung men mycket rolig helg!

såhär gick det:
både Kalle och Martin fick köra sina 2 heat, och det gick så bra att de kom sig vidare. Martin var i välierä 2 och skulle ha kommit sig ännulängre, men så blev det en kollision i bakre kurvan, och en annan bil hamnade på hans motorhuv... det resulterade i att hela den bilens vikt kom på hans framhjul, och styrningen blev kaputt. de fick alltså bogsera honom därifrån!
Kalle körde också väldigt bra, kom sig till välierä 2 och skulle sen ha fått fortsätta vidare (han behövde bli fjärde) om inte bilen hade gett upp och en medtävlande kommit om honom 2 meter före mållinjen. SURT! när jag gick och mötte honom så forsade det vatten och bensin och allt vad det nu var från motorrummet, och bilen var helt död. vår stackars bebbe :(

och sen ännu några bilder, i blandad ordning:

my boy lollipop!

Kalle som tredje .

still going strong... nästa varv sket det sig!

redo för det som skulle bli sista åket.

Martins tidigare så släta och fina bil, efter crashen.

de resterande "grabbarna": Kalle, Martin, Michael och Klaus.

och vår gamla, älskade skrutt, Volvorine! som blev såld igen, nu är det inte längre några bekantingar som har den :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar