10 april 2011

home sweet home

nog är det trevligt att vistas i Årvas på helgerna, och att vara hem-hemma i Nykaabi på söndagskvällarna, cykla iväg till stallet, sitta och fundera med föräldrarna, gräva efter godsaker i kylskåpet, ibland till och med få gå i bastun... men åh vad det är skönt när jag svänger runt hörnet här på Västermalmsbrinken, åker upp med hissen och stiger in genom dörren i vårt eget lilla hushåll. jag blir så glad, över att äntligen vara hemma.

i helgen har vi hunnit med både ett och annat. åkte som vanligt iväg till Årvas runt 4-tiden på fredagkväll. åt lite mat, proppade på oss fula kläder, och så gick Kalle och jag ner i verkstan. tyvärr kunde jag inte hjälpa till på något annat sätt än att slipa ner några klistermärken, och sjunga med låtarna i radion. bättre än inget, antar jag!
på kvällen åkte vi runt på byn en stund, jag fick motvilligt agera chaufför... sen stack vi oss in till Benny och Jennys, de hade det jättefint i sitt "nya" hus! Bennys bror var hemma från Åland, så honom fick jag också träffa, för första gången. vi satt och diskuterade, de andra drack, och så lyssnade vi förstås på musik. en mycket trevlig kväll, även om jag gärna hade tagit mig lite mer än en Kultalonkero...
Kalle blev överdrivet full och när vi åkte hem för att sova runt ½3 så låg jag vaken många timmar och lyssnade på hans snarkande. tillslut blev jag så arg så jag stoppade täcket i munnen på honom, och öronproppar i mina egna öron. sen sov jag gott hela natten!

på lördag steg vi upp runt 11, åt lite mat, och gick återigen ner i verkstan. tråkiiigt, tyckte jag, som inte fick göra något. åkte sen iväg till Kålax, till Solstrands trädgård, där jag ska jobba i sommar. satt och diskuterade lite med chefen, det var riktigt trevligt, tror nog det blir en bra sommar. intensiv, dock, eftersom jag kommer att jobba 9-10h/dag, 6 dagar/vecka. men.. money, money!
när jag kom mig tillbaka till Årvas fick jag besök av Linn, och vi gick ut på en dryg timmes promenad. skönt för både kropp och själ! (tyvärr så är jag så sjuk i kroppen idag att jag inte riktigt kan tänka mig att börja göra det varje dag).
på kvällen åkte vi bara runt i byn, diskuterade med folk och så vidare. sen hem till Kalles och käka morot med dipp och titta film: RED och Burlesque, båda bra på sitt eget vis!

idag vaknade vi runt halv 12, åt lite mat, och så for Kalle igen ner i verkstan. jag var där lite omvartannat, men som vanligt hade jag inget att göra. dessutom var jag så sjuk i ryggen och benen så jag orkade inte sitta där och frysa.
for istället in och tittade tv, TopGear och Semesterduellen, tills det blev dags för varma smörgåsar. sen styrde jag kosan mot Nykaabi, hämtade upp min syster i Seiplax först.
diskuterade med mor och far, och trampade iväg till stallet. blev bara en kort tur med Elli, när jag hade så otroligt sjukt i korsryggen, usch. hem igen, tog det lugnt, åt pizza och chokladmousse, stal lite bilder av mamma, och sen åkte jag hem hit till Jeppis. nu har Kalle anlänt, och vi ska äta godis och titta ett avsnitt Big Bang. puhh vilket långt inlägg!

2 kommentarer:

  1. puh, va skönt ti veta att int e bara jag som e limin i kroppin! :D

    //Linn

    SvaraRadera
  2. haha, alltså ja föstår it ho vi ha gaji, he e jo rikti bedrövlit ho sjuk ja va, å på konstiga ställ! :D

    SvaraRadera