27 mars 2011

sjuklingen Mimmi part 39399

alltså nu får det väl ändå räcka!? i en hel vecka har jag varit sjuk, och varje gång det börjat kännas som om jag är på bättringsvägen, har det några timmar senare slagit tillbaka och blivit lika hemskt, eller värre. det började med halsen, sen näsan, så en kombination av båda, massor med hosta osv., och nu... nu har jag antagligen inflammation i bihålorna! jag är jättesjuk i hela ansiktet och huvudet och så fort jag böjer mig ner börjar det bulta i hela huvudet, det gör verkligen jätteont. så nu tänker jag trotsa min läkarvägran (jag anser att de flesta läkare inte ändå bryr sig om vad man har för fel, utan bara skriver ut medicin, ofta i onödan) och försöka få en tid. blir väl en antibiotikakur då antar jag, men hellre det än att må såhär mycket längre. usch fy tusan!

för övrigt kan jag väl berätta att helgen var riktigt trevlig, Pampas som det var. steg upp ganska tidigt på fredag morgon, packade mina väskor, duschade och fixade mig, och sen traskade jag iväg till Neste, hoppade på bussen och åkte hem-hem till Jutas. greppade tag i Hilux-nycklarna (eftersom min kära Nissi var på besiktning (och inte gick igenom för ett hål i ljuddämparen/avloppet!)) och brummade i sakta mak iväg till Årvas. den bilen går verkligen saaakta när man trycker gasen i botten... kom mig i alla fall fram, fixade mig lite, åt en smörgås (som jag ändå inte kände någon smak av, eftersom näsan var så igentäppt), och sen kom Adde och hämtade mig. styrde kosan mot Vasa och hade faktiskt helt bra feelis, trots sjukdomen! trevligt att få diskutera med min allra bästa pojkkamrat också.
kom oss till Vasa och sökte oss till torget, där alla andra festglada huliganer befann sig. vi stod och frös och solade, drack och försökte hålla värmen. kanske borde jag ha varit med i zumban som de ordnade.. gick sen in på en kaffe, diskuterade med lite folk, och sökte oss så småningom till Brändö, till Fredriks.
Kalle joinade oss också, och vi satt och lyssnade på musik och tog det lugnt en liten stund innan vi satte igång med drickningen på allvar. vi blev fler och fler i Fredriks lilla etta, och tillslut var vi väl 25 pers, ganska fullt alltså. runt halv nio hoppade vi i en taxi och stack iväg in till stan.
Kalle och jag for till Olli's (Adde åkte hem), där vi sen spenderade resten av kvällen. goda, billiga drinkar, trevlig stämning, bra sällskap.. ja allmänt trevlig kväll! blev som vanligt inte så full som jag hade tänkt mig, men det blev däremot min sambo!
runt 1 sökte vi oss på lite käk, och sen efter några telefonsamtal blev det att söka sig tillbaka till Brändö, där vi skulle spendera natten. orkade inte gå, så vi tog taxi, heh. allt gick bra och vi var "hemma" runt halv tre, sen kom Fredrik en timme senare. Kalle vaknade inte när han ringde sex(!!!) gånger, så då fick stackaren ringa Eniro och sen åt mig. haha, tur att jag vaknar lätt i alla fall!

och nu har jag redan berättat hela jäkla historien långt och inte kort, så resten av helgen drar jag såhär: på lördag steg vi upp runt två, packade ihop, städade undan, och åkte hem till Årvas. åt lite mat, provkörde familjen Heikius' nya pärla: Mercedes GLK årsmodell 2011... sen tog vi det lugnt och slöade framför tv, kollade som vanligt Top Gear. på kvällen agerade Kalle chaufför åt Simon och Komsi, vi var bland annat till Pedro's i Nykaabi, och sen till Pattes och tittade National Treasure och socialiserade.
idag steg vi upp runt 11 (sommartid, hurra!), tittade tv, käkade, och sen stack vi iväg till Bennäs klockan 2. NNSB kickoff/vårmöte var på agendan, jag var lite trött och slut men annars var det väl helt trevligt. Kalle for direkt till Jeppis, medan jag satt på med svärmor, svärfar och Ida tillbaka till Årvas. tog bilen till Nykaabi, diskuterade en stund med pappa, och sen home to Jeppis.

vi har käkat varma smörgåsar och druckit Oboy, packat ur väskorna, och nu tänker jag gå och ta en lång varm dusch innan vi sätter igång en av de nyare Beck-filmerna. har inhandlat chips och dipp, det blir väl sista gången innan resan nudå... och ursäkta längden på detta inlägg!

1 kommentar:

  1. Sv; Ja, hohho! Man får nästan tyck synd om sånde mänskor :P

    Oj va bra att e kom fram :)

    SvaraRadera