6 mars 2011

sitä jaksaa paremmin...

... kun on mitä odottaa!
igår klickade jag på "boka resa" på Finnmatkats hemsida, så nu är det klappat och klart att Kalle & jag åker iväg till Alanya den 4. maj. vi ska bo på Novella hotell, och jag ser verkligen framemot det! jag skiter fullständigt och totalt i om vi har en fullspäckad vecka i skolan då, i värsta fall får jag väl ta om det nästa år, om inte annat. hellre unnar jag mig själv semester än att sitta i skolan och svettas. dessutom kan jag skylla på att vi aldrig får läseordningarna i tid... jag är lyyycklig! älskade, älskade Turkiet, med världens bästa sambo. jag förstår verkligen inte mig på de människor som varit till Turkiet och inte fallit för stället. nåja, var och en får ju ha sina egna åsikter.

idag är det otroligt vackert väder ute också, riktigt vårväder. hade gärna tagit en promenad, men K hade inte lust och själv har jag inga promenadkläder med heller. så jag hoppas det kommer mera sånthär väder i veckan, så kan jag gå ut då istället.
har nyss packat ihop alla mina tusen saker som jag haft med mig hit till Årvas under sportlovet. jag förstår inte hur allt ska rymmas i min lilla Nissi, och allra minst hur jag ska få dem konkade hem. det ska verkligen bli skönt att åka hem, jag saknar min säng och vårt sköna vardagsrum. Årvas bra men hemma bäst.

idag ringde jag också och sökte sommarjobb (tack till moster T för tipset!), och det lät faktiskt ganska lovande. det betyder alltså att jag nu har två ställen som låter som om det skulle kunna gå vägen. valet är egentligen inte så svårt, jobba på dagis eller sälja blommor, hm. men det ska ju fungera i praktiken också. jobbar jag på dagis betyder det att jag får bor ensam i Jeppis halva sommaren, och måste köra till Nykaabi varje dag. Men jobbar och bor jag i Årvas betyder det att lägenheten står tom i nästan 3 månader. suck.

igår hittade jag också en ny sak att underhålla mig med, nämligen IKEA:s inredningsprogram. så nu sitter jag och fixar ihop mitt blivande kök, kanske jag en vacker dag får ihop hela huset, det skulle vara skoj. Google sketchup och jag kom nämligen inte så bra överens, och the Sims är jobbigt...
och sen är jag överlycklig över att det är måndag imorgon, och jag får gå på zumba igen. f*n vad det ska bli skönt, har varit så slö nu hela veckan. men förstås är det andra saker som lurar bakom hörnet, t.ex. tent och naturvetenskapspresentation. usch och fy säger jag bara!
nåja, jag känner mig positiv så jag hoppas allt går vägen, det är ju alltid så skönt när det är över. på tisdag blir det också Fastlaskiainen i Vasa, vilket säkert kommer bli jätteskoj. men nu har jag skrivit för mycket igen, ska gå och joina Kalle framför Simpsons istället, tror jag. ha de gött!

2 kommentarer:

  1. Hahaa, minns en viss person som sa då vi första gången bokade Turkiet resa att "nej dit tänker jag inte komma med, där blir man bara kidnappad och flyget blir kapat", tur att du ändrade åsikt :)

    SvaraRadera
  2. Sv; Okej, tack för tipsi! :)

    SvaraRadera