16 mars 2011

keskiviikko

idag är det onsdag, som ni kan läsa i rubriken. ja med förutsättning att ni kan finska, alltså. och jag trampade iväg till skolan tills halv elva. och lade upp en lapp om mina bortbytta vantar (någon har tagit fel!). och så hade vi rörelse för första gången, och blev hotade om att inte vara borta i maj när vi ska ha mini-olympiad för förskolebarn. och jag drog efter andan när "fröken" sa att det inte löns att åka på resa för då får man gå om igen nästa år. och så blev jag lycklig när jag insåg att jag har kommit hem från Turklandet när det inträffar. huhh.
så cyklade jag hem i det underbara vädret strax före 12. och så fixade jag makaroner, tonfisksås och supergod sallad, pappa hade gett mig nån slags ekologisk blandning, mums. sen kom Josse, och vi for ut på en promenad i det underbara vädret. 40 minuter senare hade vi diskuterat oss genom några kilometer, och landade på soffan i mitt vardagsrum och diskuterade vidare.
sen åkte hon hem och jag trampade tillbaka till skolan. spelade gitarr en halvtimme, vi lärde oss att transponera. det går faktiskt inte så smidigt för mig som jag önskar, så jag antar jag borde börja öva mer. när gitarrlektionen var över cyklade jag återigen iväg, hem. åh vad det är skönt att cykla med vår i luften!
började baka semlor; morots-ostsemlor, och sen när Kalle kom hem satte jag också igång att koka risgrynsgröt. så det fick bli dagens middag idag, mycket mumsigt! ja förutom att jag hade lagt lite för mycket salt i gröten. och att jag brände min handled på ugnen. damnit!
sen var vi duktiga och städade hela lägenheten till tonerna av Alice Cooper. och Kalle blev sur för att jag kommenderade honom att göra saker han hade glömt bort. men jag menar, hur skulle det annars bli rent, om han fuskar sig igenom dammsugningen??

nu sitter jag i alla fall "instängd" (vi har ju ingen dörr, så jag är ironisk...) här i sovrummet, och Kalle och Einar smutsar ner både det nyputsade Playstation och soffan. och om ca en halvtimme kommer moster T och hämtar mig, så sticker vi iväg på zumba. vilket påminner mig om att jag borde sluta dricka vatten nu, så att jag inte får stickningar. men det är så gott! vilken tur att jag tycker om iskallt vatten istället för t.ex. Cocacola. usch och fy och blä.
och ja jag glömde att berätta: jag har fått sommarjobb!

2 kommentarer:

  1. Vann har du fått sommarjobb? :)

    SvaraRadera
  2. solstrands trädgård i bertby (årvas/vöro), ska sälj blommor :)

    SvaraRadera