9 januari 2011

snöras

utanför fönstren rasar snön ner från taket i mängd och massor. svärfar skuttar snö med traktorn, svärmor för hand. ida packar väskan inför åbo och kalle och jag är lata och tittar på american idol säsong 9.
så småningom ska också vi packa våra väskor och bege oss norrut, hem. det ska bli skönt att få komma hem, jag ska ta itu med mitt liv och bara vara. resten av januari ska jag lägga på att motionera, börja äta bättre, och söka sommarjobb. det är fortfarande lite oklart om jag ska skaffa något nytt jobb eller inte, jag tror nog på alternativet 'ja', men vi får se om något intressant dyker upp. och jävlar vad jag längtar efter att börja dansa zumba igen! 3-4 veckors jullov/lathetspaus är nog alltför länge.
men innan vi sticker iväg nånstans ska jag hinna till stallet, elli måste ut på en sväng. kalle ska också till årvasgården och öva tillsammans med revygänget. sen har jag också kvällen räddad när jag måste förbereda det sista, eller snarare det mesta, inför morgondagens presentation. jag har i varje fall brainstormat lite, och kommit fram till att det nog kommer gå helt bra, bara jag inte svamlar massa ofattbara saker. det brukar nämligen hända sig ibland...

om jag glömt att berätta om helgen kan jag väl dra det i stora drag, ifall någon skulle råka vara intresserad. på fredag hade vi besök av mange och einar. vi satt och spelade "finans" i 4½h, och fortsatte sen med "gin" till klockan 2 på natten. efter att vi hade gjort toast och skrattat hysteriskt åt allt och ingenting, åkte grabbarna hem och kalle och jag gick och lade oss.
igår, lördag, var vi otroligt slöa, nästan lika slöa som vi brukade vara denhär tiden ifjol, när vi bara låg i sängen och lyssnade på musik dagarna i ända. vi steg i alla fall upp så sent som 2, och då hade ju i princip halva dagen gått redan. sen spelade vi lite på datorerna, jag blev sur när jag inte fattar hur man kan få flera familjer att bo i samma stad i sims, och så började vi i stället lösa sudoku.
vi tittade lite tv, och sen blev det dags att fixa food: tortillas. och vad det var mumsigt, men fy sjutton vad mätt jag blev! runt 5 stack jag iväg till abc för att träffa tossa. det var inte igår! vi hadd skvallra en stund och uppdatera det mesta innan hon stack iväg till kimo och jag hoppade på med kalle igen. vi stack hem och fortsatte att slöa en stund. när klockan närmade sig "dags-för-kvälls-aktiviteter" burkade vi våra första dricka, och satte oss ner och spelade gin, först tillsammans med svärmor och ida, sen joinade einar och jim.
kvällen fortsatte sen med att einar var chaufför, och vi åkte omkring på byn. vi stack iväg till pensal uf där det var julfest, och snackade och dansade av oss en aning. det var faktiskt riktigt gemytligt, som kalle brukar uttrycka det, och mina bad feelings angående stället blåste faktiskt bort.
när vår chaufför hade fått nog styrde vi kosan tillbaka till årvas. vi crashade vid puben, där det blev lite nattkäk, men tyvärr inget dricka som vi hade hoppats på, eftersom "killen som serverar alkohol" tydligen hade annat för sig. jag blev ganska bitter, eftersom min fylla för en gångs skull faktiskt var på gång. nåja, vi fick ju i alla fall gå och lägga oss ganska tidigt, och jag behövde inte ge upp bara för att jag var trött.

på bilden: jag och tossa i höstas på utflyttningsfest hemma hos mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar