7 januari 2011

it's friday

även om det är fredag och jag borde vara helt överlycklig över att det är helg osv. är jag inte riktigt det. för fredag betyder en dag närmare skolstarten, det betyder att det är slut på ledigheten och att jag är så illa tvungen att ta itu med mina uppgifter som jag skjutit upp så länge. suck alltså.
imorse steg jag i alla fall upp runt 11, åt en skål med yoghurt, hoppade i lite kläder, och startade upp denna maskin. jag började renskriva mina observationer i barns språk, och fick till och med nedristat några rader i en powerpoint. sen kom kalle och förstörde min flow, när han sa att vi skulle åka till chingchong och äta.
sagt och gjort, och gott var det! men jag blev så otroligt mätt i magen, nästan illamående. nu har det i alla fall gått över, och jag har varit jätteduktig och skrivit ner båda presentationerna. nu återstår bara en sida eller två för naturvetenskaps-uppgiften, och sen antar jag att jag måste göra anteckningar inför måndagens presentation. men det lämnar jag nog till söndag tror jag. det tar sig ska ni se!

igårkväll hämtade jag upp kati i seiplax och gasade sen iväg hem-hem till nykarleby. fick äntligen träffa anna som är hemma från hesa över jullovet, och så stack vi iväg på en timmes promenad. även om det blåste så sjutusans och jag höll på att frysa röven av mig i mina alltför tunna ytterbyxor, så var det mycket trevligt. det är ganska stor skillnad på att vi i våras/somras var ute och cyklade + diskuterade en gång i veckan, och nu ses vi ungefär en gång på 3 månader... men nåja, man ska väl vara nöjd med vad man får!
resten av kvällen spenderades sen i mercedes ute på årvas gator tillsammans med kalle. vi lekte polis och tjuv tillsammans med babe och några andra, och det var faktiskt rätt spännande. det ledde i alla fall tillbaks mina tankar till förra året, då det var jag och nissi som fick agera chaufförer, och kalle bara satt på. jag måste säga att jag inte saknar den tiden speciellt mycket.

men nu ska jag inte sitta här och dikta längre, utan sätta igång the sims igen och nörda tills kalle kommer från jobbet. sen blir det dags att packa på sig massor med vinterkläder och hoppa i en gammal "lindobil" och drifta iväg ut på isen med resten av ungarna. najs!
PS. eftersom det känns rätt lönlöst att sätta in bilder på saker som egentligen inte har något med dagen att göra, så ska jag i fortsättningen försöka vara lite aktivare med min (eller kalles) kamera, så ni får något trevligare att titta på. promise!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar