5 januari 2011

home sweet home

nog känns det skönt att vara hemma ändå, även om lilla jeppis är så trist och avlägset. jag kom hit till lägenheten för en stund sedan, har hunnit slänga i mig lite pirkka kinkkupasta, ett äpple, gått igenom posten och räkningar, betalat räkningarna, plockat ur väskan... nu återstår bara att hoppa i duschen och göra mig i ordning inför kvällen. vi ska till o'learys och äta med LBB-gänget!
så småningom borde jag få besök av sara, dvs. om hon är tillräckligt modig att sätta sig i bilen i denna köld. fy tusan, min bilmätare visade -27 grader när jag kom från nykarleby. jag tycker inte det är mänskligt med sånhär köld, huvvadåda.
och angående bilen, igår var jag för första gången tvungen att tanka E10 för första gången. förjävligt, säger jag bara! jag har kört ca 80km, och det har redan sjunkit med 1/4!? dessutom hade min lilla söta nissi nästan problem att starta imorse, även om jag hade haft i motorvärmaren i en timme. bilen har aldrig någonsin haft problem att starta i köld tidigare, inte ens utan motorvärmare. jag kunde skriva precis hur mycket som helst om vad jag anser om det nya "bättre och billigare" bränslet, men tro mig, det skulle inte vara vackert.
idag har jag varit och hälsat på hos min gudmor och mina söta småkusiner. gudmor går på kryckor så det var bra med en hjälpande hand för henne, samtidigt som jag fick observera ungarna inför en skoluppgift i "barns språk". och ja, jag börjar vara lite smått stressad eftersom en av uppgifterna, i naturvetenskap, ska vara inlämnad på tisdag, och den förstnämnda ska antagligen presenteras redan på måndag. men vet ni vad, nu har jag (fortfarande) jullov och tänker inte aktivera mig med det. jag väntar till söndag, och så får det gå som det går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar