16 januari 2011

helgen som varit

som vanligt har jag inga fina helgbilder att pryda min blogg med, så det får duga med en lånad från fejjan istället. jag tror inte det är någon som förstår hur otroligt mycket jag längtar tills varmanssäsongen ska börja igen. jag vet att det inte är sååå länge till första maj, men gud vad det känns avlägset för tillfället!
nu hade jag då tänkt vara duktig flicka och berätta väldigt kort om vad som hänt i helgen. och med kort menar jag så koncist att ni inte behöver scrolla ner, sucka och sen dra vidare. I promise!

fredag begav vi oss från jeppis runt ½3-tiden. jag tog ett stop hemma i nykaabi och fixade smörgåstårtor inför katis kalas. stack sen iväg till årvas när jag var klar, och så spenderades kvällen mestadels i kalles bil, vi åkte omkring på byn och lekte som "vanligt" polis och tjuv. det blir man väl aldrig för gammal för, eller? eftersom det var ytterst dött och jag blev mycket irriterad på vissa som mer eller mindre hade joinat sällskapet, stack vi hem redan runt 10 och låg sen och löste sudoku och diskuterade livets om och men tills vi somnade.

lördagsmorgon började med en stor besvikelse när vi insåg att det nästan var 25 grader kallt ute. planen var att skutta fram isbanan pånytt, bogsera bort bilen, och kanske till och med köra något varv. tyvärr fick vi ju glömma allt det, och kalle var bitter. istället löste vi ännumer sudoku, och sen var jag duktig och började på med boken till litteraturseminariet v. 5. otroligt intressant, måste jag säga! "curlingföräldrar och servicebarn", jag sa till och med åt kalle att den boken kommer jag utan tvekan att handla när det blir dags för egna barn.
kvällen började med att vi spelade gin, burkade och lyssnade på kalles uråldriga skivor runt köksbordet. efter många desperata försök att hitta både sällskap och plats, kom einar och räddade oss. vi körde runt på byn, vilket tyvärr inte var speciellt actionspäckat. vi stack ett varv till "kämppä" i jeppo, där det inte hände destomer än att jag fick ge spyråd åt min väldigt fulla syster. klockan ½1 ungefär stupade vi i säng, rätt ironiskt ändå.

idag, söndag var det relativt tidig väckning för mig, kl. 11 ringde påminnelsen i telefonen. packade ihop mina grejer, åt lite frukost, hoppade i kläderna, och körde sen hem-hem till nykaabi. fick i mig lite mat(rester) och sen dekorerade jag smörgåstårtan och hjälpte till lite inför kalaset. gjorde mig i ordning, kalle joinade, och sen var det kalas några timmar framåt då. egentligen inte så intressant, men felicia ville se superzebran, och det var lite sådär nostalgiskt trevligt.
när gästerna åkt hem hoppade jag i ridkläderna och tog hiluxen till stallet. det var inte speciellt trevligt att rida idag, eftersom det var någon slags snöstorm på gång. mina ögon svider av all snö som kastats in, och kinderna är röda och frusna. som tur är det snart bastudags!

resten av kvällen kommer gå åt att vänta på att kalle ska plocka upp mig (han är på revyövning i årvas), och sen åker vi back to jeppis då igen. kanske vi hinner se ett avsnitt fringe, eller två, innan vi går och lägger oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar