27 januari 2011

e10 bensin

nu, mina kära vänner, är det dags för mitt allra första "debattinlägg". idag blev jag nämligen så fruktansvärt arg när jag läste första sidan på ÖT.
där försökte de intyga läsarna om att den nya bensinen drar 0,5 l mer på 100 än den föregående 95-oktan. nog är det väl konstigt då, att min lilla söta nissi plötsligt började dra 13-14/100 istället för 9 (vinter)? inte var det väl 5 l/100 mer det skulle ta!?
dessutom försökte de skylla folks klagomål på att det drar mer bensin på att det är tänkt att man ska köra ekonomiskt med e10, till och med en bilskollärare hade uttalat sig om det. då kan jag säga till den som påstår att det skulle funka i praktiken: varsågod och kom och sitt på med mig! var jag än kör så hoppar jag över växlar, motorbromsar, ränner, jag gör precis allt man ska göra vid ekonomisk körning. ändå ser jag med blotta ögat hur tankmätaren sjunker.
jag tror att de bara försöker få in mer pengar; folk måste tanka dyrt (det blev inte ens billigare som det hade lovats!!!) och oftare, och dessutom sliter det på bilen, i värsta fall måste man skaffa sig en ny inom en snar framtid.
så jag säger bara, jag skiter i att e10 är bättre för miljön och motorn och blablabla, hellre får jag så mycket ut av mina pengar som möjligt! nästa gång jag tankar blir det 98-oktan jag lägger i tanken, och därmed basta.
nästa bil jag köper kommer definitivt att vara en diesel, dessutom. sådeså!

och nu vill jag gärna ha åsikter, åsikter, åsikter!
och kom ihåg vad jag har sagt, dethär är bara mina egna funderingar kring saken.

2 kommentarer:

  1. Föst vart ja väldit lejd e tå ja läst tabellan över vilka bilar som sko konn tank e10, etsom min bilmodell it fanns me na. Ja tänkt på he at dem had sagt att e10 sko va billigan enn annat bensin å 98 va ju enttå ganska dyrt.

    Men tå ja tanka 98 fösta gangon baket nyåri så inså ja he på mang stell skilld e endast 5 cent mellan 98 å 95 e10. He je int na myki i min ögon.

    Ha hört ejn heil deil nackdeilar me e10 jag å. Kanski me tidin tå dem ha forska mejr i e var e10 ejt betär bensin. Men tills he tankar ja å 98.

    SvaraRadera
  2. har no hört att he egentligen skadar bilin mejr än va e jör nytta, men nastans måst di vel fösök dra in pengar... tycker no också he e lika bra ti tank 98, fast he e några cent dyrari litern så tar e no ut se i längden! he drar jo it alls lika myki helldär :)

    SvaraRadera