31 januari 2011

12: den bästa uppföljaren

här kunde jag räkna upp nästan hur många filmer som helst; american pie the wedding, konungens återkomst, harry potter 3 & 4, fast and furious (4. filmen)... denhär gången tror jag ändå att jag väljer att säga uppföljarna till filmen saw. ettan var visserligen bra, knepig och spännande och äcklig och fascinerande, ja allt man önskar sig av en psykologisk skräckfilm. men jag måste nog säga att det bara har blivit bättre och bättre ju fler filmer som har gjorts.
det finns ju för de som inte vet 7 st filmer, och oftast brukar ju uppföljarna bli bara sämre eftersom alla inblandade verkar ha slut på vettiga idéer. som tur är inte fallet så för saw- författaren, som verkar komma på sjukare saker ju fler filmer som görs.
min favorit är väl såhär på rak arm kanske den nyaste, 7:an. kalle & jag tittade den på bio, det var 3D och effekterna, bilden och ljudet var verkligen mäktiga, och inte för att glömma att man äntligen fann en mening i alla de föregående filmerna. det gick som det var tänkt, den sista pusselbiten föll på plats. så det får bli min favorituppföljare denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar