26 november 2010

fredakväll

det är fredag kväll och klockan är nästan 12. jag sitter hem-hemma i nykarleby och tittar på idol och dricker spetsad glögg med min mamma. min pojkvän uppför sig som ett rövhål och bryr sig inte ett skvatt om vad jag tvingas göra för att han ska vara nöjd. och ändå är jag nöjd med mitt liv. hallelujah alltså.

sen måste jag också passa på att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen på senaste tid, jag har helt enkelt haft alltför många bollar i luften. för mycket att göra, för lite tid. men jag lovar att sätta gång ordentligt igen, senast efter jul. då blir det det utlovade förnyandet av bloggen, även om ingen skickat in klagomål på denna jag besitter nu. men jag kan ju faktiskt bestämma själv också.

ett försök att muntra upp stämningen, både för mig själv och i detta inlägg, kommer här: jag blev utmanad av minna att berätta 7 konstiga saker/hemligheter om mig själv. and so be it!
1. jag är ett kontrollfreak. jag får total panik när planerade saker inte alls går som det var tänkt, jag hatar att inte veta, och jag älskar att bestämma, styra och ställa.
2. hela livet igenom har jag alltid fått höra hur mycket jag påminner om min mommo, utan att riktigt förstå. det är först på senare år som jag börjat inse att det verkligen stämmer, och brukar numera kalla mig själv mini-mommo. tyvärr så har vi inte så bra kontakt som jag egentligen hade önskat.
3. jag är en duktig tolkare, och är aldrig sen med att upplysa människor i min omgivning om det. kalle blir arg på mig när jag "läser hans tankar", och det kan jag gått förstå, det hade nog enerverat mig också, om jag var i hans sits. häromveckan när jag läste kurslitteratur stötte jag på påståendet "tolkningen säger mer om tolkaren än den tolkade", och det öppnade upp mina ögon för hur horribel jag verkligen kan vara ibland.
4. jag önskar att mitt självförtroende skulle ta en ego-boost och komma upp till nivån den var på för ca 1½ år sen. för tillfället befinner jag mig i en svacka som aldrig verkar vända, och det är väldigt svårt för mig, speciellt känslan av ensamhet som konstant väller över mig.
5. min bästa vän finns knappt längre i mitt liv, och det sårar mig oerhört mycket, men jag vet inte vad jag ska göra åt det, för jag kan inte hantera det. så jag hoppas på ett mirakel, varje dag.
6. även om jag alltid sagt att jag inte tänker göra si eller så, blir det alltid på nåt vänster precis så jag gör. exempelvis har jag i flera års tid sagt att när jag flyttar hemifrån tänker jag verkligen inte skaffa julpynt, och speciellt inte julgardiner, för det är det onödigaste som finns. och mattor, jag tänker inte alls ha mattor, för att de är fula och irriterande. men se, där fick jag. det förklaras också av att jag alltid börjar följa trender när de redan gått ur modet.
7. jag känner mig själv så pass bra att jag vet hur jag funkar i vissa situationer, jag kan sätta ord på mina känslor och är duktig på att läsa av människor i min omgivning. detta är något som jag alltid, på något underligt omedvetet sätt, lyckas vända emot mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar