1 november 2010

day 1: introduce yourself

jag råkade snubbla över ett intressant tidsfördriv som samtidigt kommer att sätta igång min bloggaktivitet igen. under 30 dagar ska man skriva om sina egna erfarenheter under en förutbestämd rubrik. får se om jag orkar och kan!

för att göra en lång historia kort får jag väl börja med att berätta att jag heter maria paula annika heikkilä, men går för det mesta under namnet mimmi. jag är född och uppvuxen i nykarleby, där jag bott mina 19 senaste år. i höstas tog jag det stora steget ut i världen och flyttade de futtiga 20 kilometrarna till staden i norr, jakobstad. jag är också sambo men världens underbaraste pojkvän och människa överlag, karl-johan heikius. vi har varit tillsammans ett år, och jag hoppas det blir många fler.
efter högstadiet styrde jag kosan till yrkesskolan optima, där jag gick på bagar-konditorlinjen. jag gick dessutom kombinerat med gymnasiet, för att få lite extra utmaning. därifrån gick jag ut i våras. det var de bästa tre åren i mitt liv, det gav mig så mycket. där hittade jag också min allra bästa vän linn andersson, som efter flytten till vasa lämnade ett stort tomrum i mitt liv och i mitt hjärta.
numera går jag på barnträdgårdslärarutbildningen här i jakobstad, något som jag velat en längre tid. jag trivs otroligt bra, även om det ibland är lite väl mycket jobb med det hela, och även om det känns som om jag inte riktigt passar in. ännu i alla fall. dessutom tog jag på mig mer än jag från början hade tänkt mig när jag lovade att sitta i både studentstyrelsen samt i åbo akademis studentkår. jag tror det kommer bli en ganska trevlig uppgift, trots allt.
jag har många vänner och försöker att vårda min relation till dem så gott det går. även om vi inte längre hinner träffas så ofta, uppskattar jag dem minst lika mycket ändå. vi har gjort många tokiga och inte minst roliga saker under årens lopp!
på fritiden sysslar jag oftast med hästar, en annan sak som fått stiga åt sidan pga studier och annan tidsbrist. jag åker hem till nykarleby för att rida min kära elli cirka 2 gånger i veckan, och det är alltid lika roligt och avslappnande. eller nästan alltid i alla fall.
en mångårig dröm blev också sann i somras, när jag för första gången i mitt liv fick sitta i en varmans(rally)bil. hela sommaren åkte vi sen tillsammans med kalle och svärföräldrarna runt och tävlade. det gick faktiskt ganska bra vissa gånger!

mera än så hade jag inte att berätta om mig själv, eftersom jag lovade att inte dra den långa versionen.

5 kommentarer:

 1. Sv; Bli medlem jär o fix en besöksräknare: http://www.webbverktygen.se/ :)

  SvaraRadera
 2. E komber å bli ejn sak som förgyller tiden på BI minsann.. Å tå allt kenns som mest jävlot me studierna ere skönt ti fly undan ti ejt styrelsemöt. :)

  SvaraRadera
 3. sara: okej, tackar! ska fösök me på hede tå :)
  stina: jo, no tror ja he kombär bli riktit bra faktist :) får jo sjölv välj ho myki ja satsar ti gangona e känns såleis..

  SvaraRadera
 4. vill skick ett <3 åt de :)
  igår börja vi me näringslära o diskutera kring GI, vilket fik me ti minnas hande urtråkiga gi-föreläsningen i vasa som entå vart skitkul, pga vår humor! Inläggi dett, me att skriv om dina erfarenhete, fik me ti fniss för no har do jo chansen om ti skriv om dina "äventyr" som sverjefjollon diskuter om på sin föreläsning han dagen :D
  //nattLinn

  SvaraRadera
 5. linn: he e faktist tongt tå man it har nan ti flipp ur med! men joo, he kan bli intressant faktist :D nan ader kanski får glädje åv e å..

  SvaraRadera