12 november 2010

9: your beliefs

jag tror på många saker, men det är ganska svårt att sätta ord på vissa av dem.
exempelvis tror jag på kärlek, även om det inte alltid har varit så. det fanns en tid då jag trodde att kärlek var något som inte tillhörde mig, något ouppnåeligt, något, som bara visade sig för dem som hade förutsättningar för det. tack och lov så hade jag fel. numera är kärlek det jag tror på allra mest.
jag tror också på Gud, i alla fall för det mesta. jag har aldrig varit en speciellt "aktiv" kristen, dvs. jag har aldrig gått i kyrkan regelbundet eller något sådant. jag är dock konfirmerad, och jag gjorde det inte motvilligt eller för att det förväntas av mig. jag tycker det är intressant med religion, det föder så många frågor och det finns så många olika synvinklar att utgå från.
många gånger har jag ifrågasatt om jag överhuvudtaget tror på mig själv. jag har största delen av livet haft ett väldigt dåligt självförtroende, som har hindrat mig från att uppnå min fulla potential. visst, jag har alltid vetat att jag är duktig och att jag till och med ligger framför de flesta jämnåldriga i utvecklingen. men det har aldrig räckt till, så att säga. nuförtiden tror jag på att jag är bra, jag tror att jag kan uppnå alla de mål jag vill här i livet, bara jag sätter tillräckligt med tid och tanke bakom.
ibland tror jag också på att människan är god, men den tron har krossats så många gånger att jag inte ens tänker försöka gå in på det spåret destomer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar