3 november 2010

3: your parents

eftersom jag aldrig haft en speciellt nära eller varm relation till mina föräldrar, vet jag inte riktigt vad jag ska berätta. när jag var liten, dvs. så länge jag var ända barnet, fick jag all den kärlek och uppmärksamhet jag behövde. efter att min syster föddes var det inte riktigt lika lyxigt längre.
man kan väl säga att jag och mamma mest varit i luven på varandra, hela tiden. speciellt under högstadietiden när jag var en trotsig tonåring bråkade vi nästan varje dag. visst har det funnits stunder då vi skrattat och haft roligt tillsammans, och nog har jag kunnat krypa in i hennes famn när det känts som värst. men mer än så har det aldrig varit. vi har liksom aldrig nått dendär speciella "klicken".
pappa däremot har alltid varit min "favoritförälder". det beror nog mest på att han alltid skämt bort oss ungar, min syster och mig, med allt vi behövt. man kan väl säga att det har varit lite av ett privilegie att han haft extra pengar i fickan nu som då. men visst har vi också grälat mycket, visst har jag blivit tillrättavisad på tusen olika sätt, och visst har jag känt mig både kränkt och ledsen av hans kommentarer.
nu sen jag flyttat hemifrån känns det nästan som relationen till mina föräldrar förbättras. inte vet jag om det har att göra med att de inte längre har samma makt över mig, eller om det helt enkelt handlar om att jag har mognat och prioriterar på lite andra sätt än förut. så mycket vet jag i alla fall, att jag är tacksam över alla de saker de gett mig; både materiella och den goda barndomen.
och visst älskar jag dem, även om det inte hör till vår familjs "vanor" att säga det högt.

1 kommentar:

  1. Jaa, så he e såpass. Ja e int så insatt, haha ;) He får vara upptill 5gram kolhydrater per 100gram, så naliti får man jo noo äta :)

    SvaraRadera